Είναι η Εθνική ομάδα που έκανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να… παραμιλάει. Είναι η Εθνική ομάδα που πέτυχε την μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων δεκαετιών στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι η Εθνική ποδοσφαίρου του 2004. Αυτή που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας διέλυσε όλα τα προγνωστικά και βρέθηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Αυτή η ομάδα που ο κάθε της αγώνας αποτελεί ποδοσφαιρική γιορτή, επιλέχτηκε να έρθει στη Λευκάδα για να λάβει μέρος σε ματς κοινωνικού χαρακτήρα. Όσοι έτρεξαν για να πείσουν εκείνους που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Εθνικής του 2004, μόχθησαν πολύ. Και ενώ όλα έδειχναν έτοιμα για την έλευση αυτής της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας στις 11 Ιουνίου, οι υπεύθυνοι βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα μεγάλο εμπόδιο. Την κόντρα Τηλυκράτη – Παλλευκάδιου. Ναι, καλά διαβάσατε. Την κόντρα Τηλυκράτη – Παλλευκάδιου.

Οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν, αφού παράγοντες της μιας ομάδας φαίνεται να μην θέλουν την άλλη παρούσα στο ματς, κάτι που προβλέπεται στον αρχικό σχεδιασμό. Αν αυτοί που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο θέμα δεν βάλουν “νερό στο κρασί τους” θα χαθεί μοναδική ευκαιρία. Διότι πολύ απλά η έλευση της Εθνικής θα ναυαγήσει. Της Εθνικής που αν “πατήσει” Λευκάδα θα συγκεντρώσει φιλάθλους από το νησί και όλες τις γύρω περιοχές. Της Εθνικής που κάθε παίκτης της θα βρεθεί στο “στόχαστρο” των νεαρών αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία φίλων του ποδοσφαίρου που θα τρέξουν για ένα αυτόγραφο, για μια αναμνηστική φωτογραφία. Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη στιγμή θα αρθούν τα εμπόδια και θα ξεκινήσει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για το ραντεβού της 11 Ιουνίου…