Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται τελευταία ο βουλευτής Λευκάδας κος Σταύρος Γρηγόρης αφενός λόγω των εξελίξεων στην χώρα, αφετέρου για ένα επεισόδιο που σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες.

Ο βουλευτής Λευκάδας προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια έστειλε την δική του απάντηση. Δεν θα σχολιάσουμε τα σενάρια για το τι συνέβη πραγματικά. Διαβάζοντας και τις 2 εκδοχές, ο κάθε ένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το δημοσίευμα σε ιστοσελίδα

Θερμό επεισόδιο δημιουργήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην παραλία της Λευκάδας, μεταξύ ενός ντόπιου επιχειρατία και του βουλευτή Λευκάδας η κατάληξή του οποίου ήταν να κληθεί απ΄τον βουλευτή η αστυνομία, να συλληφθεί ο επιχειρηματίας και να βρεθούν όλοι μαζί στο τμήμα! Η αιτία του επεισοδίου, που εξελίχθηκε σε ανταλλαγή γαλλικών και σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέληξε σε κατάβρεγμα του αιρετού με …καφέ(!) ήταν η ψήφιση από τον αιρετό των προαπαιτούμενων (μνημόνια κ.λ.π.) την προηγούμενη νύχτα στη Βουλή!

Όμως μετά την παρέμβαση των κομματικών παραγόντων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, (οι οποίοι έντρομοι για την πολιτική ζημιά που θα προκαλούσε  το θέμα ανέλαβαν ρόλο πυροσβέστη), η υπόθεση διευθετήθηκε κι έτσι ο βουλευτής δεν κατέθεσε τελικά μήνυση κι ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος αποφεύγοντας το αυτόφωρο την επομένη. Θυμίζουμε ότι αν τελικά κατατίθονταν η μήνυση, θα ήταν η δεύτερη φορά που, στους λίγους μήνες της θητείας του, ο συγκεκριμένος αιρετός θα κατέληγε σε δικαστική δίωξη, μετά και την αγωγή που έχει ασκήσει πριν από λίγους μήνες κατά του εκδότη τοπικής εφημερίδας!

Σε κάθε πάντως περίπτωση, η κλήση της Αστυνομίας από κάποιον βουλευτή (και μάλιστα της «αριστεράς») προκειμένου αυτή να συλλάβει έναν διαμαρτυρόμενο πολίτη, αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο για τον τόπο μας…

H απάντηση του βουλευτή

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα  περί “θερμού  επεισοδίου που δημιουργήθηκε  μεταξύ ενός ντόπιου επιχειρηματία και του βουλευτή”,σας κάνω γνωστό οτι η περιγραφή του “επεισοδίου” από την τοπική ιστοσελίδα είναι ψευδής και φανταστική.Αυτό που πράγματι συνέβη ήταν οτι ένας πολίτης ,εντελώς απρόκλητα ,επετέθη φραστικά  (με ύβρεις)εναντίον του Βουλευτή ,ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του στην παραλία της πόλης,επικαλούμενος την ιδιότητα του “¨αγρότη” και σχετικά με το ανύπαρκτο θέμα της δήθεν ψήφισης εκ μέρους του Βουλευτή νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των αγροτών.
Η μόνη αντίδραση του Βουλευτή ήταν να του εξηγήσει με ήρεμο τρόπο οτι το ψηφισθέν νομοσχέδιο δεν αφορούσε την φορολογία των αγροτών  .Μετά δε από αυτό ο βουλευτής συνέχισε τη βόλτα του.Ύστερα από λίγο ,όμως, ο συγκεκριμένος πολίτης επανήλθε εξυβρίζοντας εκ νέου τον Βουλευτή ,οπότε παρενέβη τρίτο πρόσωπο το οποίο και εκάλεσε την αστυνομία και ο πολίτης οδηγήθηκε στο τμήμα.

Συνεπώς,τα αναφερόμενα περί “καταβρέγματος με καφέ”,ανταλλαγής γαλλικών”,παρέμβασης κομματικών παραγόντων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ”,”κλήσης της Αστυνομίας από το Βουλευτή προκειμένου να συλλάβει διαμαρτυρόμενο πολίτη” “και παρουσίας του Βουλευτή στην Αστυνομία”αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του συντάκτη της τοπικής ιστοσελίδας.