tc28

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΠΑΡΓΑ = 1-0

Την πρόκρισή τους στον “τελικό” του πρωταθλήματος έπαιξαν Παλλευκάδιος και Απόλλων Πάργας στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας. Η ομάδα που χαμογέλασε ήταν η γηπεδούχος, η οποία δεν άφησε την ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου να χαθεί. Το ματς κρίθηκε με πέναλτι που έγινε γκολ στο 63′. Η φάση αυτή ωστόσο σημάδεψε τον αγώνα, καθώς η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τις διαμαρτυρίες παικτών και παραγόντων του Απόλλωνα.

pall-parga1pl

Το δοκάρι του Τριάντου στο 5ο λεπτό

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και ξεκίνησε με εκτέλεση φάουλ του Τριάντου που είδε την μπάλα να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι (5′). Το πλασέ του ΧΖ Κοκόλη στο 7′ σταμάτησε στον γκολκίπερ της Πάργας, ενώ οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά, στο 20′ έχασαν τον Κούση λόγω τραυματισμού. Μεταξύ 20′ και 30′ οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας, παρ’ όλα αυτά δεν αξιοποίησαν αυτό το πλεονέκτημα στο διάστημα εκείνο. Μετά το 30′ ο Παλλευκάδιος ξαναπήρε τα πάνω του και σε διάστημα επτά λεπτών έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο 33′ με σουτ στην κίνηση από τον Κολοβό που είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ, στο 35′ με την κεφαλιά του Βλάχου που έσκασε στο έδαφος και αποκρούστηκε δύσκολα και στο 39′ με το φαλτσαριστό σουτ του Φλούδα. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Πάργα να δείχνει πιο αποφασισμένη και κάνοντας παιχνίδι από τα δεξιά, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους για τον Μπάμπη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε έως το 63′ όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο ΧΖ Κοκόλης ανετράπη από τον Μπιστιώλη, ο διαιτητής που σφύριξε αμέσως την παράβαση κινήθηκε στον χώρο που ήταν ο παίκτης του Παλλευκάδιου πεσμένος και εκεί αποφάσισε αφού είδε την γραμμή της μεγάλης περιοχής, να υποδείξει το σημείο του πέναλτι με την σύμφωνη γνώμη και του βοηθού που είχε τον έλεγχο της περιοχής. Ο Τουλκερίδης αξιοποίησε το πέναλτι σημειώνοντας το 1-0, ωστόσο εκεί η Πάργα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Α. Γκόγκα για διαμαρτυρία. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε νεύρα στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία προσπάθησε για την ανατροπή με “θολωμένο” μυαλό. Οι γηπεδούχοι με την ηρεμία που τους προσέφερε η παρουσία του Γουριώτη που ενίσχυσε το κέντρο, έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την εστία τους και έφτασαν στο τελικό 1-0 που τους έδωσε την πρόκριση.

pall-parga2pl

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Μπάμπης, Τσελάι, ΧΣ Κοκόλης, Βλάχος, Τριάντος, Φλούδας, ΧΖ Κοκόλης (74′ Γουριώτης), Μπαλή, Κολοβός, Χασακής (86′ Στεριώτης), Κούσης (20′ λ.τ. Τουλκερίδης).

ΠΑΡΓΑ (Α. Βάσι): Παπανικολάου, Μάρκο, Μπιστιώλης, Α.Βάσιος, Γκόγκα, Τόρες, Ντίσιος (85′ Ευαγγέλου), Ε. Βάσιος, Αναστασίου (67′ Τζαφέρι), Μηλιώνης, Γκλουτσάι (82′ Ζελαντίνι).