Με την τελευταία σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του “Φίλανδρου”, Σπύρος Μαραγκός και εκπρόσωποι από την Τροχαία Λευκάδας, το Λιμενικό, το Δήμο και τον Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 5ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας. Ο πρώτος αγώνας της Κυριακής (17/5/15) θα ξεκινήσει με διαφορά πέντε λεπτών από τους άλλους δύο. Βάσει του προγράμματος που έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, η ώρα έναρξης κάθε αγώνα είναι η ακόλουθη: Ημιμαραθώνιος: 09:00 π.μ., Αγώνας 5χλμ. και 10χλμ: 9:05π.μ. Ο αγώνας των 1.000μ για μαθητές Γυμνασίου έχει οριστεί για τις 11:45π.μ. και των μαθητών Δημοτικού για τις 11.50π.μ.

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη της Τετάρτης

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη της Τετάρτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα βρεθούν στην παραλία της πόλης (στην είσοδο του πεζόδρομου) ώστε να ξεκινήσουν τον αγώνα τους για την πρωτιά στις διάφορες κατηγορίες. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς θα είναι η ακόλουθη: Πάρκο Παραλίας – Άγγελου Σικελιανού – Δ. Γολέμη – Η. Πολυτεχνείου – Περ. Οδός Λευκάδας/Λαζαράτων – Φιλοσόφων – Πεφανερωμένης – Ογδόης Μεραρχίας – Α. Σικελιανού – Γύρα – Πάρκο Παραλίας – Γύρα – Πάρκο Παραλίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Λαϊκός Δρόμος των 5 χλμ. θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέρος των εσόδων από τον αγώνα αυτό θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε κοινωφελή σωματεία.
Οι εθελοντές
Μεγάλος θα είναι και φέτος ο αριθμό των εθελοντών. Περίπου 250 πολίτες-εθελοντές θα θυσιάσουν τον προσωπικό τους χρόνο και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το έργο όλων αυτών αποτελεί πράξη άξια τιμής. Δίπλα τους για μία ακόμη φορά θα είναι η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λευκάδας, καθώς επίσης και πολλοί εθελοντές της τοπικής λέσχης μοτοσικλέτας της Λευκάδας (ΣΥΜΟΛ). Χωρίς την συμμετοχή όλων αυτών, η διεξαγωγή του αγώνα και η επιτυχία του θα ήταν αδύνατη.
“Ενθάρρυνση και υπομονή”
Σε ένα από τα πολλά μηνύματα των διοργανωτών γίνεται λόγος για ενθάρρυνση και υπομονή. Οι υπεύθυνοι του αγώνα καλούν λοιπόν, τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά ενθαρρύνοντας τους δρομείς με το χειροκρότημά τους, ενώ ζητούν από τους οδηγούς να δείξουν υπομονή και προσοχή στους δρόμους την ημέρα του αγώνα.
Μεγάλος ο ανταγωνισμός
Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, έγινε γνωστό ότι ΟΙ συμμετοχές θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ημιμαραθώνιο θα λάβουν μέρος κορυφαία ονόματα του χώρου (γυναίκες και άνδρες), άρα αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός για την πρωτιά.