Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook ενημέρωσε ο Δήμαρχος Λευκάδας τους διαδικτυακούς του φίλους για την επίσκεψη που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Δήμου μας στην Κίνα. «Ένα ταξίδι ιδιαίτερης σημασίας που έρχεται μετά την επίσκεψη των φίλων από τη Ζουσάν το περασμένο φθινόπωρο.»

Πολύ καλά κάνει και ενημερώνει ο Δήμαρχος τους διαδικτυακούς του φίλους για το ταξίδι αυτό και την σημασία του! Όπως έχουμε αναφέρει όμως και σε άλλη περίπτωση όπου αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους φίλους στο Facebook για θέματα που αφορούν τον Δήμο Λευκάδας χωρίς να εκδοθεί Δελτίο Τύπου, έτσι και τώρα πιστεύουμε πως όταν θέματα και δραστηριότητες γίνονται εν ονόματι του Δήμου και αφορούν όλους τους πολίτες καλό είναι να γίνεται και μια γενικότερη ενημέρωση από πλευράς Δήμου.

Ας μην ξεχνάμε πως η Δημοτική Αρχή είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει Γραφείο Τύπου με νέο και έμμισθο στέλεχος. Όχι πως δεν θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου μετά το ταξίδι, αλλά επειδή ούτε και ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να είναι φίλος με όλους τους πολίτες στο Facebook θα πρέπει για τα θέματα που αφορούν το Δήμο και εφόσον γίνεται αναφορά σε αυτά να μην περιορίζεται σε φίλους στο Facebook.

Να υπάρχει και μια πληροφόρηση για όσους δεν μπαίνουν στον προσωπικό λογαριασμό των αιρετών για να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Δήμου. Ειδικά μάλιστα όταν αφορά τόσο σημαντική δραστηριότητα η οποία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα και στον Δήμο επικρίθηκε και από κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόλα αυτά να ευχηθούμε καλό ταξίδι, να είναι εποικοδομητικό και με θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο μας!

Aκολουθεί η ανάρτηση στο Facebook:

“Σε λίγες ώρες αναχωρούμε από Λευκάδα για Αθήνα, με τελικό προορισμό την Κίνα. Ένα ταξίδι ιδιαίτερης σημασίας που έρχεται μετά την επίσκεψη των φίλων από τη Ζουσάν, το περασμένο φθινόπωρο. Εκεί θα ολοκληρώσουμε και τυπικά την διαδικασία της αδελφοποίησης υπογράφοντας το σχετικό σύμφωνο.
Η σημαντικότερη στιγμή του ταξιδιού είναι η συνέντευξη που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας, CCTV, ο οποίος διαθέτει 21 κανάλια για το κοινό, 19 συνδρομητικά και έξι διεθνή κανάλια στην κινεζική, αγγλική, γαλλική, ισπανική, ρωσική και αραβκή γλώσσα, ενώ το σήμα του είναι διαθέσιμο σε 140 χώρες και περιοχές.
Το περιεχόμενο της συνέντευξης κινείται γύρω από τον ωκεάνιο πολιτισμό, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος ανταλλαγής μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας και οι ερωτήσεις θα απευθυνθούν στον δήμαρχο της Ζουσάν και σε μένα. Στο κοινό θα βρίσκονται εμπειρογνώμονες του πολιτισμού, οικονομολόγοι, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ.ά.
Επίσης, επιδιώκουμε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τοπικούς φορείς, τον σύνδεσμο τουριστικών πρακτόρων και τον πρόξενο στη Σανγκάη.
Η Ζουσάν έχει μόνιμο πληθυσμό κάτι παραπάνω από 1εκ. κατοίκους, σε συνολικά 1390 νησιά και 3.306 νησίδες. Δέχεται τεράστιο όγκο επισκεπτών (ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2012 προσέλκυσε 27εκ.710 χιλιάδες επισκέπτες!) και είναι γνωστή ως “Η Γη του Βούδα στη θάλασσα” και “η Μητρόπολη της αλιείας και των έξω λιμανιών”. Δίνουμε βαρύτητα σε αυτή την αδελφοποίηση και επιχειρούμε να ξεφύγουμε από το τυπικό και ανούσιο που διαπνέει πολλές φορές ανάλογες διαδικασίες. Είναι μια ευκαιρία για μια πραγματικά επιτυχημένη συνεργασία με αμοιβαία οφέλη μακράς πνοής.
Όταν επιστρέψουμε, στις 20 του μήνα, θα ενημερώσουμε αναλυτικά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης.
Εις το επανιδείν λοιπόν!”

(Φωτογραφία mylefkada.gr)