Προ ημερών εκδικάστηκε η μήνυση κατά της κας Βαρδή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου, που είχε ασκηθεί από τον κ. Παναγιώτη Καββαδά για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην εφημερίδα «Λευκαδίτικος Λόγος» της 23ης Μαϊου 2014 (την Παρασκευή μεταξύ των δυο Κυριακών των Δημοτικών εκλογών) με τίτλο «Πουλήθηκε μια ολόκληρη παράταξη».

Όπως ήταν αναμενόμενο, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν άργησε το δημοσίευμα που θέλει «με άξονα την κατάθεση του βουλευτή Λευκάδας να έγινε η καταδίκη.» Όσο μας αφορά όντως όλοι γνωρίζουν την αλήθεια για το τι έγινε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014! Το γνωρίζουν εκλεγμένοι και μη! Δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν θα πούμε κάτι άλλο επί του παρόντος, λέμε όμως ΟΧΙ στην φίμωση της αλήθειας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΙΒΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΗ

Υπηρετώντας χρόνια τη δημοσιογραφία, θα περίμενε κανείς πως θα είχατε κατανοήσει ότι ιδιοτελείς σχολιασμοί και αναίτιες επιθέσεις όχι μόνο δεν τιμούν αλλά απέχουν πολύ από το δημοσιογραφικό πνεύμα.

Αντιλαμβάνομαι την πικρία σας για την δικαστική απόφαση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να επιτίθεστε, ρίχνοντας λάσπη σε όποιον κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως για την υπόθεση.

Η καταδίκη ή η αθώωση ενός κατηγορουμένου δεν εξαρτάται από την κατάθεση ενός μάρτυρα αλλά είναι αποτέλεσμα της συνολικής αποδεικτικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχουν όλες οι πλευρές.

Δεν χαίρομαι για την καταδίκη κανενός και φυσικά δεν ευθύνομαι για το δημοσίευμα  για το οποίο κριθήκατε τελικά από το δικαστήριο.

katsenos09