Με κυβερνητικές κατευθύνσεις από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) έχουν επιβληθεί υπέρογκα πρόστιμα σε πολλούς επαγγελματίες που δουλεύουν σε εξέδρες που βρίσκονται σε παραλίες όλου του νησιού. Πολλές από αυτές τις εξέδρες υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες, άλλες έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα, αφού είχαν χορηγηθεί άδειες στους επαγγελματίες από τις αρμόδιες αρχές, για άσκηση επαγγελμάτων που απαιτούν την ύπαρξη εξέδρας (όπως π.χ. ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής-μεταφορά τουριστών κ.λπ.). Πρόσφατα (24/2/2015) υπήρξε απόφαση από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας για την κατεδάφιση όλων των εξεδρών με έξοδα των ίδιων των επαγγελματιών! Η κατεδάφιση χρεώθηκε σε ιδιωτική εταιρεία. Στους επαγγελματίες ειπώθηκε ότι θα μπορούν να τοποθετούν πλωτή εξέδρα πάλι με δικά τους έξοδα. Δηλαδή να πληρώσουν διπλά.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική απόφαση, που πέρα από τα άλλα οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας, τσακίζει οικονομικά εκατοντάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους, χτυπάει τον τουρισμό.

Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της, θα θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Κ.Ε.Δ. και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (πριν από αυτήν η Κρατική Περιφέρεια) με κατευθύνσεις των κυβερνήσεων επί δεκαετίες κάνουν τα στραβά μάτια και συγκαλύπτουν χονδροειδείς καταπατήσεις των του αιγιαλού και των παραλιών, που έχουν γίνει και γίνονται από μεγαλοξενοδόχους και βιλάρχες. Δεν έχουν υλοποιήσει τελεσίδικες αποφάσεις για κατεδαφίσεις κτισμάτων στον αιγιαλό ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος και οι θεσμοί του λειτουργούν υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, συγκαλύπτουν ακόμα και καραμπινάτες παρανομίες τους και από την άλλη κυνηγούν να τσακίσουν τους εργάτες και τους επαγγελματίες.

Τώρα έλαχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιεί αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Ας βγουν συμπεράσματα από το λαϊκό κόσμο που τους ψήφισε.