Αν είναι κάποιος που πρέπει πρώτος να δίνει το καλό παράδειγμα είναι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή πόσω μάλλον όταν μιλάμε για αποφάσεις που έχουν εισηγηθεί και έχουν ψηφίσει οι ίδιοι. Έτσι, για άλλη μια φορά ο Δήμος καταλήγει να είναι ο «μεγαλύτερος δράστης» της αφισσορύπανσης δίνοντας ένα αρνητικό παράδειγμα όσον αφορά και τον σεβασμό προς στο περιβάλλον.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην πολύ κακή συνήθεια να επιστρατεύονται οι κορμοί των δέντρων μας για να προβάλλονται εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου ή όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση να προβάλλει ο δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων τις ταινίες του με αφίσες πάνω στα δέντρα.

Πρόσφατα μάλιστα ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το πώς και που θα δημιουργηθούν διαφημιστικά πλαίσια και που θα τοποθετηθούν ώστε να μπορούν οι πολίτες αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν άρα και ο Δήμος ο ίδιος να διαφημίζουν τις εκδηλώσεις τους.

Ο Δήμος πολύ καλά έκανε και θέλησε να βάλει μια τάξη στις παράνομες, ρυπογόνες, υπαίθριες διαφημίσεις. Όλοι θυμόμαστε τον αντιδήμαρχο μαζί με το συνεργείο του Δήμου να γκρεμίζει πινακίδες θέλοντας να δώσει το στίγμα για την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη αφισσορύπανση.

Γρήγορα βέβαια αυτή η αποφασιστικότητα ξεφούσκωσε έτσι δεν αφαιρέθηκαν πολλές πινακίδες που ακόμα και σήμερα βγάζουν μάτι με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί μάλιστα η Δημοτική Αρχή για δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την επιλογή για αφαίρεση συγκεκριμένων πινακίδων και όχι όλων.

Η ουσία είναι πως ο Δήμος οφείλει πρώτος από όλους να σέβεται και να τηρεί τα όσα αποφασίζει με τους πολλούς να ακολούθουν το καλό παράδειγμα!

Κορμούς δέντρων δεν βλέπουμε να έχουν συμπεριλάβει στη συγκεκριμένη μελέτη άρα ελπίζουμε σύντομα, ειδικά αυτό το δέντρο πάνω από το οποίο έχουν περάσει όλες οι προβολές του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια, να αποδεσμευτεί σύντομα από τα διαφημιστικά του καθήκοντα.

Τα διαφημιστικά πλαίσια που θα κατασκευαστούν με δαπάνες του Δήμου σύμφωνα με την μελέτη προτείνεται να τοποθετηθούν στις παρακάτω θέσεις:

  1. Στην διασταύρωση των δρόμων προς Αγία Μαρίνα – Άγιο Ιωάννη
  2. Στην διασταύρωση δρόμων Αγίας Μαρίνας και Αγίου Ιωάννη (μετά τις λαϊκές κατοικίες)
  3. Διασταύρωση προς Άγιο Ιωάννη στο Φρύνι
  4. Επί της περίφραξης του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ απέναντι από το ΚΤΕΛ
  5. Μπροστά από το parking στον Άγιο Νικήτα
  6. Στην αρχή του δρόμου προς την παραλία «Κάθισμα» Καλαμιτσίου
  7. Στο λιμάνι της Νικιάνας
  8. Στην αρχή και στο τέλος του περιφερειακού δρόμου Νυδρίου
  9. Στην διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας – Βασιλικής με τον δρόμο των Χαραδιάτικων
  10. Στην διασταύρωση του δρόμου για Γένι – Δεσίμι
  11. Στην διασταύρωση του Πόρου πλησίον της δεξαμενής του Δήμου
  12. Στον Μικρό Γυαλό Πόρου στην διασταύρωση Ρούδα – Μικρός Γυαλός
  13. Στην είσοδο της Βασιλικής (από επαρχιακό Νυδρίου – Βασιλικής)
  14. Στην Πόντη μετά τη στροφή για Άγιο Πέτρο
  15. Στην είσοδο του χωριού Αθάνι
  16. Στα σημεία που προτείνονται με τις αποφάσεις των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.