Άρθρο για τη Ζάκυνθο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.wp.pl, μία εκ των τριών σημαντικότερων πολωνικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Το άρθρο έγραψε η δημοσιογράφος AgnieszkaZawistowska, τη φιλοξενία της οποίας στα Ιόνια νησιά διοργάνωσε το Γραφείο μας τον Μάιο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των ενεργειών μας για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Πολωνία (σ.σ.: Η Ελλάδα αναδεικνύεται για 3η συνεχόμενη χρονιά κύριος προορισμός των Πολωνών τουριστών – πέρυσι περίπου 600.000 Πολωνοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας).

Το άρθρο με τίτλο ΄΄Ζάκυνθος, διακοπές στο νησί των χελωνών΄΄ αναφέρει: ΄΄Γιόγκα στην παραλία το πρωί, πεζοπορία μέσα στους ελαιώνες ή διακοπές περιστοιχισμένοι από γαλανά νερά. Επιλέγοντας τη Ζάκυνθο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα δείτε αξιοθέατα. Η Ζάκυνθος φημίζεται για τις χρυσές αμμουδιές, τις χελώνες καρέτα καρέτα και τους πολύ φιλόξενους ανθρώπους που αγαπούν να πειράζουν ο ένας τον άλλον και να κάνουν φάρσες. Και αυτές είναι μερικές φορές πολύ εκλεπτυσμένες και έχουν ένα συγκεκριμένο όνομα: Μάντσια. Μάντσια είναι μια φάρσα σχεδιασμένη τέλεια σε κάθε λεπτομέρειά της, στην οποία συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι. Το έθιμο αυτό, που ξεκίνησε από τους αριστοκράτες, χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και ακόμη αναπαράγεται από τους κατοίκους του νησιού΄΄.

Παραθέτουμε το σχετικό σύνδεσμο:

http://turystyka.wp.pl/gid,17648713,kat,1036545,title,Zakynthos-wczasy-na-wyspie-zolwi,galeria.html?ticaid=11518e

Σημειώνουμε, τέλος, ότι αναμένεται η δημοσίευση και άλλων άρθρων για τα Ιόνια νησιά, καθώς και για την Πελοπόννησο και τις Σποράδες, όπου το Γραφείο μας έχει επίσης διοργανώσει φιλοξενία της κας Zawistowska.