Δεν υπάρχει  χρόνος να «χωνέψουμε» τα όσα συνέβησαν στις πρόσφατες εκλογές αφού οδεύουμε ολοταχώς για τις Εθνικές. Σε εγρήγορση βρίσκονται όλα τα κόμματα, σβήνουν και γράφουν ονόματα για τις τελικές λίστες των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις 7 Ιουλίου.  Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις τελικές ανακοινώσεις  για το ποια πρόσωπα θα δούμε στα ψηφοδέλτια. Για την ΝΔ στην Λευκάδα τα έχουμε πει επανειλημμένα, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Λευκάδας, μένει τώρα να δούμε ποια πρόσωπα θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γίνεται το τελικό «φινίρισμα» και εξετάζονται μια σειρά από παραμέτρους, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση. Από Δευτέρα αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την ΝΔ.

Όσον αφορά τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δυο μέτωπα παλεύει μετά τη βαριά ήττα στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Δημοτικές-Περιφερειακές. Από τη μια, το κυβερνών κόμμα ψάχνει τις αιτίες που οδήγησαν στη διαφορά των 9 και πλέον μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη καλείται να μαζέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα κομμάτια του αφού μπροστά του, υπάρχουν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Προσπαθούν να αλλάξουν στρατηγική και  να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια με πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει νέο «Βατερλό» με άνοιγμα της διαφοράς με τη ΝΔ.

Στην Λευκάδα σύμφωνα με πληροφορίες αίτημα να είναι υποψήφιος βουλευτής κατέθεσε ο νυν Δήμαρχος Λευκάδας κος Δρακονταειδής. Αναμενόμενο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών να μην θέλει να γυρίσει πίσω στην  θέση της αντιπολίτευσης, αν και σε αυτή την θέση ήταν παράδειγμα προς μίμηση.  Γενικότερα πάντως είναι κάτι που το περιμέναμε, κάποια στιγμή ο απερχόμενος Δήμαρχος να κάνει πολιτικά το επόμενο βήμα. Επίσης μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τι συνεργασίες θα κάνει ο νέος Δήμαρχος κος Κάλος… Σε τι ρόλο, σε ποια θέση θα συναντήσουμε και πάλι τον κο Δρακονταειδή….…

Τοπικά δυσκολεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει υποψηφίους να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο, που δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν πρόσωπα  που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μπουν. Το θέμα όμως είναι να υπάρχει  και μια στοιχειώδη ανταπόκριση. Σε αντίθεση με τις Δημοτικές εκλογές μια πιθανή υποψηφιότητα του κου Δρακονταειδή σίγουρα  είναι  πιο ευπρόσδεκτη παρά το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών.  Τώρα μένει να δούμε καταρχήν αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν….