Μια πολύ θετική εξέλιξη ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Χαλικιάς για την Λευκάδα! Μας ενημερώνει πως σύντομα γύρω στις 15 Ιουνίου 2018 θα τοποθετηθεί το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC για τις ανάγκες των ΑμεΑ στη παραλία της Λυγιάς!

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ τοποθετεί και στη Λευκάδα το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC .

Πρόκειται για μια συσκευή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εισέρχονται στη θάλασσας αυτόνομα, το ενεργοποιεί ο κάθε χρήστης με τηλεχειριστήριο και η συσκευή αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει επίσης ειδικές τουαλέτες για ΑμεΑ , χώρους αποδυτηρίων ειδικά σχεδιασμένους για ΑμεΑ, ντους, διαδρόμους κίνησης στην παραλία για ΑμεΑ , χώρους σκίασης κ.α.