ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ 6 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις και στρέφεται ενάντια σε συνδικαλιστές και Σωματεία, τα οποία αντιδρούν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που μετατρέπει σε «ιδιώνυμο» την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Σε άμεση ανταπόκριση οι εισαγγελικές αρχές προχωρούν στην εφαρμογή της και με τη συνδρομή της αστυνομίας προχωρούν σε ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων 6 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 10 Γενάρη 2018.

Αυτή η ενέργεια δείχνει ξεκάθαρα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη καταστολή κινητοποίησης ενάντια στις κατασχέσεις σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, ότι κυβέρνηση, αστική δικαιοσύνη και δυνάμεις καταστολής, δρουν συντονισμένα για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις και τα κέρδη των τραπεζιτών.

Με τέτοιες ενέργειες, δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των υπολοίπων έξι διαδηλωτών, που διώκονται. Απαντάμε με ένταση του αγώνα ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Προστασία τις λαϊκής κατοικίας με νόμο

Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιός

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ