Τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Δεν πρόλαβε η μικρή κοινωνία της Λευκάδας να χωνέψει το σκάνδαλο με τα επιθέματα στο Νοσοκομείο Λευκάδας (ως και γιατρός με αλλεργία στο καρμπόν μας προέκυψε, κάτι που δύσκολα χωνεύεται και έχουμε ακόμα πολλά να δούμε) ακολούθησε η ανακοίνωση της πλειοψηφίας των μελών ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας: Καταγγελίες για παρανομίες και παρατυπίες στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και  πριν λίγες ημέρες και στον Εισαγγελέα Λευκάδας! Μένει βέβαια να αποδειχθούν τα όσα καταγγέλλονται από την πλειοψηφία,  δεν παύει όμως όλη αυτή η ιστορία να έχει προκαλέσει εκ νέου ταραχή στην μικρή κοινωνία της Λευκάδας.  Λογικό λοιπόν οι πολίτες  να έχων χάσει την εμπιστοσύνη, να αμφισβητούν πρόσωπα και καταστάσεις,  διότι σίγουρα δεν ξύπνησαν ένα πρωί τέσσερεις άνθρωποι και αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση με τόσο σοβαρές καταγγελίες αν δεν υπήρχε κάποιος λόγος…..

Τα «πιράνχας» του χώρου υγείας συνεχίζουν να δαγκώνουν

Μια μικρή μειονότητα γιατρών απαξιώνει το σοβαρό έργο που επιτελείται στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας , αμαυρώνει την πλειονότητα των γιατρών της δημόσιας υγείας που ασκούν το λειτούργημά τους κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης. Αν προσπαθήσει κανείς  καλοπροαίρετα πάντα, να αναλύσει την αιτία όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων όχι μόνο στην Λευκάδα αλλά στην χώρα , θα καταλήξει σε έναν κοινό παρονομαστή: κακοδιοίκηση και απουσία ελέγχου στον χώρο της Υγείας!  Εύκολα μπορούσε τα τελευταία  χρόνια ο κάθε ένας λοιπόν να λειτουργεί κατά το δοκούν και με διάφορες αλχημείες προς ίδιον όφελος. Χωρίς έλεγχο στην χώρα που ζούμε τα «πιράνχας» του χώρου υγείας συνεχίζουν να δαγκώνουν και οι πολίτες  συνεχίζουν να πληρώνουν το πάρτι μερικών “εκλεκτών”…..

Οι θύτες αγορεύουν….

Το πιο ωραίο από όλα σε αυτή την χώρα που ζούμε είναι ότι οι θύτες το παίζουν θύματα του συστήματος και «αγορεύουν» εδώ και εκεί περί νομιμότητας και δικαιοσύνης! Τους πληρώνουμε για να πηγαινοέρχονται και να κοροϊδεύουν, πρωτοστατούν στα φακελάκια και στην μαύρη εργασία και ταυτόχρονα κάνουν μαθήματα ηθικής περί ορθής τάξης των πραγμάτων…. Θυμίζει κάποιους που ανεβάζουν τώρα τραγούδια του Πανούση γιατί τόσο θλίβονται, κάνουν ρεπορτάζ και συμφωνούν με αυτά που έλεγε ο Πανούσης, ενώ αν ο τόσος κόσμος που ανεβάζει Πανούση καταλάβαινε τι έλεγε, η Ελλάδα θα ήταν άλλη χώρα όπου τέτοιοι άνθρωποι δεν θα είχαν θέση….

Που πήγαν τα λεφτά από την δωρεά Ριμπολόβλεφ;

Στην υπόθεση μας, για ελλείμματα νομιμότητας στην οικονομική διαχείριση του Συλλόγου μιλάει η πλειοψηφία και παρά τις οχλήσεις δεν παρέχεται  αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού! Ο ταμίας  του Συλλόγου και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γρηγόρης Σταύρος σύμφωνα με την ανακοίνωση διατηρεί μεγάλο ποσό εκτός τραπεζικού λογαριασμού για τα τρέχοντα έξοδα.  Αυτές είναι κάποιες από τις καταγγελίες που αναφέρονται. Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα το οποίο είναι εξίσου πολύ σοβαρό και αφορά την δωρεά του Ρώσου μεγιστάνα του Σκορπιού Ντμήτρ Ριμπολόβλεφ. Όσο μας αφορά είχαμε και έχουμε επιφυλάξεις για την δωρεά και δυστυχώς φαίνεται πως καλά κάναμε και τις έχουμε. Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Α. Καραγιάννης  είχε στείλει επιστολή παρακαλώντας  τον Ρώσο Μεγιστάνα να αναλάβει την χρηματοδότηση γιατρών στο Νοσοκομείο.

Ποια ήταν τελικά η φόρμουλα για την δωρεά Ριμπολόβλεφ;

Υπήρχε έντονη αντίδραση τότε από διάφορους φορείς. Χαρακτηρίστηκε και κατακρίθηκε τότε σαν υποτιμητική και ανεπίτρεπτη για τον τόπο να μετατρέπεται σε επαίτης. Τελικά συμφώνησαν να γίνουν συμβάσεις με ανειδίκευτους ιατρούς, οι οποίοι θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με πρωινό ωράριο στο Γ. Νοσοκομείο Λευκάδας. Υπήρχε όμως το πρόβλημα πώς να πληρώσει το Νοσοκομείο τους γιατρούς μιας και δεν επιτρέπεται να δεχτεί την δωρεά. Έτσι μπήκε ο Ιατρικός Σύλλογος μεσάζοντας, ο οποίος θα αποδεχόταν τα χρήματα και θα έβρισκαν μια φόρμουλα να πληρωθούν οι ανειδίκευτοι ιατροί. Όσο για την φόρμουλα μας είχαν πει τότε:  «Έγινε η ανταλλαγή των σχετικών e-mail με το Υπουργείο και σε συνεργασία με τον βουλευτή, Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος είναι και ταμίας του Συλλόγου βρέθηκε και η φόρμουλα με την οποία οι γιατροί αυτοί θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο.» Το 2015 δόθηκαν τα χρήματα στον Ιατρικό Σύλλογο. Ποια ήταν όμως τελικά η φόρμουλα; Έγινε προκήρυξη για τις θέσεις; Ποιος αξιολόγησε την εργασία των γιατρών; Πληρώθηκαν; Που είναι τα αποδεικτικά; Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για αυτό το θέμα.

Εκταμιεύσεις μεγάλων ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου προς άγνωστο παραλήπτη;

Ακούσαμε και διαβάσαμε και για άλλα απίστευτα που λένε ότι συμβαίνουν στον Ιατρικό Σύλλογο όπως για κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου, όπου φαίνονται εκταμιεύσεις μεγάλων ποσών προς άγνωστο παραλήπτη και για άγνωστο λόγο και στην συνέχεια η σταδιακή επιστροφή τους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόσβαση και δυνατότητα ηλεκτρονικής διαχείρισης στον εν λόγω λογαριασμό (με  κωδικούς  Ιουνιου e-banking) έχει σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας ο π. πρόεδρος κ. Καραγιάννης Αθανάσιος.

Εξώδικη διαμαρτυρία: ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ και ΑΝΑΛΗΘΗ τα όσα ισχυρίζεται η πλειοψηφία

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση της πλειοψηφίας ακολούθησε εξώδικο των κ.κ. Σταυρού και Σαρανταένα, οι οποίοι με την σειρά τους ισχυρίζονται ότι «Δεν υφίσταντο παρανομίες στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας. Καλούν τα μέλη της πλειοψηφίας να συμμορφωθούν, αλλιώς θα στραφούν δικαστικά εναντίον τους. Έχουν δέκα μέρες  να αποκαταστήσουν την προσβολή προς το πρόσωπό τους και να ανακαλέσουν τις αναλήθειές στην αναφορά που έκαναν. Είναι ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ + ΑΝΑΛΗΘΗ τα όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, δείτε εδώ αναλυτικά το εξώδικο.Έτσι έχουμε μια εικόνα τι λένε και οι μεν και οι δε!

Η προειδοποίηση και το κύρος του Ιατρικού συλλόγου

Οι γιατροί Σταύρου/ Σαρανταένας απαγορεύουν  στους γιατρούς της πλειοψηφίας στο μέλλον να απευθύνονται εναντίον τους. «Όποιο ζήτημα θέλετε να συζητήσουμε θα λάβει χώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, που είναι το μόνο αρμόδιο.» Και αφού εξέφρασαν την αγωνιά τους για το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου «Συγκεντρώστε την σκέψη σας στο να θυμηθείτε ότι είστε Ιατροί και πρέπει να προστατευθεί το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας.» καταλήγουν στην προειδοποίηση ότι «Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα αναγνώσετε προειδοποίηση εκ μέρους μας.»

Η ύστατη προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης

Για να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα καταλήγει το εξώδικο: «..με την παρούσα εξώδικη δήλωσή μας καταβάλλουμε την ύστατη προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών μας, προκειμένου να αποφύγουμε δικαστικές διενέξεις.» Καλούν τα μέλη της πλειοψηφίας μεταξύ άλλων να ανακαλέσουν εντός 10 ημερών τα όσα καταγγέλλουν. Τους λένε μάλιστα πως ακριβώς θα είναι γραμμένο το κείμενο: “Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και έτσι πρέπει να αναγραφεί επί λέξει, σε επόμενη αναφορά σας ή δημοσίευσή σας με οιοδήποτε τρόπο: «Δεν υφίσταντο παρανομίες στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, οι ισχυρισμοί μας, στην προηγούμενη αναφορά μας, προέρχονται είτε από λάθος ανάγνωση και ερμηνεία του Νόμου που μας διέπει είτε από κακή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών. Η εικόνα που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη αναφορά μας, είναι αναληθής, ρητά + κατηγορηματικά ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ».

Αυτό που κάνει εντύπωση  είναι πως στην εξώδικη διαμαρτυρία δεν συμμετέχει ο γιατρός Α. Καραγιάννης. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο «ο ίδιος ο Καραγιάννης Αθανάσιος θα δώσει τις απαντήσεις.»

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Αυτά όσων αφορά τις εξελίξεις στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας. Όσο για τα τεχνάσματα που αφορούν την  Γενική Συνέλευση σήμερα «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» δεν θα τα σχολιάσουμε αφού τα εξηγεί όλα ο Νίκος Γάζης στο σχόλιό του εδώ. Οι θεατρινισμοί και οι λεονταρισμοί πάντως περισσεύουν, δεν εντυπωσιάζουν κανέναν πλέον.

Ρητά και κατηγορηματικά να δοθούν οι κινήσεις λογαριασμού!

Ένα είναι βέβαιο όπως και στην περίπτωση με τα επιθέματα η ζημιά έχει γίνει! Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. Είναι το λιγότερο στενάχωρο ένας σύλλογος Ιατρών να φτάνει σε αυτά τα σημεία! Δεν θα αναφερθούμε σε όρκους, στην ηθική και στην ευθύνη που φέρουν ως γιατροί γενικώς, διότι δυστυχώς ζούμε σε εποχές όπου εξευτελίζεται ένας θεσμός μετά τον άλλον. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια βαρύτητα. Προκειμένου να μην χάσει το κύρος του ένας ολόκληρος κλάδος, ας γίνει ένα ξεκαθάρισμα, να ξέρουν και οι πολίτες που και ποιον μπορούν πλέον να εμπιστευτούν. Να μπουν τα πράγματα στην θέση τους, να μάθουμε την αλήθεια τι έγιναν τα χρήματα του Ρώσου μεγιστάνα, πού και πώς δόθηκαν τελικά; Τι συμβαίνει με τις καταθέσεις και τους λογαριασμούς; Απλά είναι τα πράγματα! Αφού όλα υπάρχουν όπως ισχυρίζονται οι γιατροί στο εξώδικο με στοιχεία και επίσημα έγγραφα ας τα παρουσιάσουν προκειμένου να μην αμφισβητεί κανείς την προσωπική εντιμότητα και ηθική ακεραιότητα κανενός! Αφού όλα λειτουργούν ρολόι στον Ιατρικό Σύλλογο, αφού «Δεν υφίσταντο παρανομίες στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας» ρητά και κατηγορηματικά λοιπόν να δοθούν τα έγγραφα και οι κινήσεις λογαριασμού και όλα καλά! Αφού δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, όλα στο φως και θα λάμψει η αλήθεια για αυτούς που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν….