ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της πρόσφατης ανακοίνωσης  του Συλλόγου: «Τα  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  και τα ΨΕΥΔΗ της  Κυβέρνησης  “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” για την  “ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”  του  συστήματος  υγείας !», από δημοσιογράφο του τοπικού ενημερωτικού site «Lefkadapress»

Όλοι μας  έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα  να ασκούμε κριτική , να διαφωνούμε ,  να αντιπαραθέτουμε  τις απόψεις μας  σχετικά με το περιεχόμενο και τις θέσεις ενός φορέα , συλλόγου ή ενός σωματείου εργαζομένων, όπως αυτές εκφράζονται σε μια ανακοίνωση ή σε δελτίο τύπου.

Θεωρούμε όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην παρουσιάζεται αυτούσια η ανακοίνωση, όπως στάλθηκε στα ΜΜΕ,  από δημοσιογράφο του site «Lefkadapress»,  η οποία αποσιώπησε  τον τίτλο της ανακοίνωσης του Συλλόγου και τον αντικατέστησε με αποσπασματική φράση   διαστρεβλώνοντας έτσι  την  ουσία της ανακοίνωσης και τον  προβληματισμό  που επιχείρησε   να θέσει ο Σύλλογος στους εργαζόμενους και στο Λευκαδίτικο λαό.

Στην ανακοίνωση μας, στην δεύτερη παράγραφο, καταδικάσαμε το περιστατικό τρομοκρατίας που συνέβη στη χειρουργική κλινική, παρουσία εργαζομένων και μελών του συλλόγου, εναντίον του γιατρού που του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη. Με  ημερομηνία ανάρτησης 14/9/2017 στην ιστοσελίδα «Lefkadapress»  και  με τον τίτλο: «Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας: Καταδικάζουμε το περιστατικό τρομοκρατίας», η δημοσιογράφος του χρησιμοποιεί την παράγραφο που ο Σύλλογος καταγγέλλει το περιστατικό της τρομοκρατίας στο πρόσωπο του διωκόμενου γιατρού από τον Διοικητή του νοσοκομείου,  επιχειρώντας  να το παρουσιάσει  ως γενικότερη  καταγγελία του Συλλόγου   στην ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη του γιατρού.

Είναι δημοσιογραφική ανεντιμότητα να επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί  το περιεχόμενο της  ανακοίνωσης για την  εξυπηρέτηση άλλων στόχων από αυτούς που επιχειρεί να αναδείξει , αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Σύλλογος καλύπτει το γιατρό και προκαταβάλει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι καταδικάζουμε «το περιστατικό τρομοκρατίας και μόνο αυτό», όπως θα κάναμε για κάθε μέλος του συλλόγου.  Παρόμοια περιστατικά τρομοκρατίας   είναι  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ   τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων  δεν πρόκειται ποτέ να συγκαλύψει περιστατικά διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να υπερασπιστεί αποδεδειγμένα φαινόμενα χρηματισμού και  διαφθοράς δημοσίων λειτουργών. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματά της.

Το Δ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σας στέλνουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου όπως στάλθηκε στα ΜΜΕ και τo site lefkadapress όπου αναρτήθηκε για να συγκρίνουν οι αναγνώστες σας και να βγάλουν συμπεράσματα….

 

 

 

Τα  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  και τα ΨΕΥΔΗ της  Κυβέρνησης  “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

για την  “ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”  του  συστήματος  υγείας  !

Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην επιφάνεια από την κυβέρνηση, περιπτώσεις διαφθοράς   στον πολύπαθο χώρο της υγείας. Ένα ανάλογο γεγονός απασχολεί και το νοσοκομείο Λευκάδας με την παραπομπή  Διευθυντή Χειρουργού Ιατρού στο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετά από έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου υγείας, για ζημιά στον ΕΟΠΠΥ από συνταγογραφίσεις   νοσοκομειακών  επιθεμάτων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας  απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές την  πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και όλων των κρουσμάτων διαφθοράς που βγαίνουν στην επιφάνεια!  Καταδικάζουμε το περιστατικό τρομοκρατίας  που συνέβη  στο νοσοκομείο από το Διοικητή στο συνάδελφο γιατρό  και απαιτούμε σεβασμό στο πρόσωπό του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Τα φαινόμενα διαφθοράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν  να υπάρχουν γιατί είναι σύμφυτα με το σάπιο  σύστημα   της αγοράς, που όλη η ουσία του είναι το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί είναι δομικό στοιχείο του συστήματος που ζούμε . Όσο η υγεία παραμένει εμπόρευμα, όσο εμβαθύνεται η ιδιωτικοποίηση στην υγεία, όσο οι εταιρείες ελέγχουν το φάρμακο, τον  ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό, τα υγειονομικά υλικά που εφοδιάζουν τα νοσοκομεία τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια κρούσματα διαφθοράς σαν συνέπεια της προσπάθειας τους να βρουν τρόπους για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Πόσο μάλιστα  σήμερα που το μερίδιο  αγοράς  συγκεντρώνεται σε  όλο και λιγότερα χέρια και ο ανταγωνισμός  μεταξύ των εταιριών  γίνεται μεγαλύτερος και αδυσώπητος.

Η κυβέρνηση επιχειρεί  για μια ακόμα φορά να  κοροϊδέψει  το λαό αξιοποιώντας ποικιλοτρόπως τέτοιου είδους γεγονότα, δείχνοντάς του το “δέντρο” των  υπαρκτών προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση και όχι το “δάσος” της εκμετάλλευσης του λαού από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιδιώκει να εγκλωβίσει εργαζόμενους και λαό σε μια φτηνή αντιπαράθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις  για το ποιος εξέθρεψε τη   σπατάλη και  τη διαφθορά  στην υγεία , ακόμα και μέσα από τις εξεταστικές επιτροπές ελέγχου «σκανδάλων» στο κοινοβούλιο.

Μιλάνε για «ηθικοποίηση, στήριξη και αναβάθμιση του συστήματος υγείας» αυτοί που ψήφισαν “ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΑ” μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ  το 3ο  μνημόνιο χρεοκοπίας του ελληνικού λαού. Αυτοί που “ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΕΝΤΙΜΑ” διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, αύξησαν τους άμεσους και έμμεσους  φόρους, έκοψαν  το ΕΚΑΣ ,  κατακρεούργησαν τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, πλειστηριάζουν τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας, ξεπουλούν τη χώρα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και πολλά άλλα…

Κοροϊδεύουν  θρασύτητα το λαό μας  όταν λένε ότι «ηθικοποιούν και αναβαθμίζουν  το σύστημα υγείας» την ίδια στιγμή που  στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν υγειονομικά υλικά, αντιδραστήρια και αναλώσιμα, μηχανήματα παραμένουν χαλασμένα και ασυντήρητα, όπως το ακτινοσκοπικό του χειρουργείου στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μην γίνονται αρκετά  ορθοπεδικά χειρουργεία εδώ και δύο μήνες. Την ώρα που οι υγειονομικοί έχουν γίνει λάστιχο από τις  τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την  εντατικοποίηση της δουλειάς, που  παραμένουν απλήρωτοι, που τους γίνονται περικοπές,  όταν υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία , όταν οι ελάχιστες προσλήψεις είναι  θέσεις προσωρινές και κακοπληρωμένες,  με ατομικές συμβάσεις, ΟΑΕΔ, επικουρικοί κτλ. Μιλάνε για «ηθικοποίηση του συστήματος υγείας» αυτοί που προκειμένου να στηρίξουν τη “δίκαιη ανάπτυξη”  δίνουν στο κεφάλαιο  απλόχερα ζεστό κρατικό χρήμα, επιδοτήσεις,  φοροαπαλλαγές, είναι  αυτοί που  ιδιωτικοποιούν και  εμπορευματοποιούν  το δημόσιο  σύστημα υγείας όπου η πρόσβαση του λαού σε δωρεάν  θεραπείες και φάρμακα  γίνεται  απαγορευτική.

Μπροστά στα νέα  βάρβαρα μέτρα που έρχονται,  με καρατόμηση  στα προνοιακά επιδόματα, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας κτλ,  η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιου είδους  γεγονότα,   της  δήθεν “κάθαρσης” στο χώρο της υγείας για να καθυποτάξει  τη συσσωρευμένη  οργή και αγανάκτηση του λαού , «τρέφοντάς τον» με μπόλικο αίσθημα δικαιοσύνης για  να περάσουν έτσι με το μικρότερο πολιτικό κόστος και πιο ανώδυνα τα μέτρα. 

ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  τέτοια γεγονότα ώστε να δυσφημήσουν και σπιλώσουν το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών που αγωνίζονται νυχθημερόν  κάτω από αντίξοες συνθήκες για την υγεία του λαού!

 ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τέτοια γεγονότα ως άλλοθι  και εμπόδιο στην  δωρεάν  πρόσβαση  και παροχή των  αναγκαίων εξετάσεων και θεραπειών σε ασθενείς και περιθαλπόμενους.

Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα, όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει  δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας!

Απόδειξη για το πόσο ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες  για την «ηθικοποίηση  του συστήματος υγείας» είναι ότι διατηρούν στο ακέραιο τη μεταρρύθμιση των προηγούμενων κυβερνήσεων για   τα απογευματινά ιατρεία -επί πληρωμής-  στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΝΟΜΙΜΑ”  ένα μέρος της πληρωμής του ασθενή -νόμιμο φακελάκι δηλαδή-  πηγαίνει στο γιατρό και την ομάδα του και όπου  “ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ  ΝΟΜΙΜΑ”  στις απεικονιστικές εξετάσεις οι υγειονομικοί πληρώνονται με ποσοστά επί των εξετάσεων, ανοίγοντας έτσι την πόρτα διάπλατα στη  δημιουργία φαινομένων   διαφθοράς.

            Αν πραγματικά θέλει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει τη διαφθορά πρέπει να τσακίσει τη μήτρα που τη γεννά που είναι το καπιταλιστικό κέρδος, πρέπει να καταργήσει την επιχειρηματική δράση στην υγεία και αυτό δεν μπορεί να το κάνει γιατί και αυτή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και τα κέρδη της.

Γι’ αυτό καλούμε το λαό να παλέψει μαζί με  όλους τους μαχόμενους και τίμιους υγειονομικούς  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για να είναι γίνει η υγεία πραγματικά δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΟ  Δ.Σ