Μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 09 Μαΐου συνάντηση με τις ομάδες του Τηλυκράτη και του Πανλευκάδιου. Η συνάντηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είχε δημόσιο χαρακτήρα, είχε άτυπο χαρακτήρα όπως μας είπαν, αφού ούτε ανακοινώθηκε πουθενά, ούτε συμμετείχαν πέρα από τους προσκεκλημένους, δημοσιογράφοι ή κάποιος άλλος παράγοντας, ώστε να δικαιολογείται αυτό που θα ακολουθήσει.

Λογικό λοιπόν να ξαφνιαστούν οι προσκεκλημένοι της συνάντησης όταν είδαν τους εαυτούς τους να φιγουράρουν αποκλείστηκα και μόνο σε ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης και μάλιστα να αναφέρονται στο δημοσίευμα και λεπτομέρειες για τα όσα τους είπε ο Δήμαρχος. Και εμείς αναρωτηθήκαμε γιατί δεν λάβαμε κάποια ενημέρωση, εφόσον ήταν να δοθεί δημοσιότητα στο θέμα…..

Η κυρία φωτογράφος

Σύμφωνα με πληροφορίες την φωτογραφία για το “αποκλειστικό δημοσίευμα” την έβγαλε μια υπάλληλος του Δήμου (μάλλον τυχαία περνούσε και αυτή η γυναίκα από εκεί και είπε να βγάλει και μια φωτογραφία, ποτέ δεν ξέρεις που θα χρειαστεί…) Και χρειάστηκε η φωτογραφία κυρία μου! Λέτε τώρα η υπάλληλος του Δήμου να έδωσε τη  φωτογραφία μαζί με τις πληροφορίες στο ΜΜΕ της αρεσκείας της; Μα επιτρέπεται αυτό; Να εκθέτει έτσι  τον Δήμαρχο όταν ο ίδιος μάχεται τόσο έντονα εναντίον της διαπλοκής μεταξύ ΜΜΕ και εξουσίας; Επιβάλλεται όλοι μαζί να προστατεύσουμε τον Δήμαρχο από υπαλλήλους που μπαίνουν μέσα στις συναντήσεις, τον φωτογραφίζουν και στη συνέχεια τα βγάζουν όλα στα ΜΜΕ! Η μήπως η υπάλληλος έβγαλε την φωτογραφία γιατί κάποιος της το ζήτησε; Μα ποιος θα το έκανε αυτό και μάλιστα εν αγνοία των υπολοίπων; Θα μπορούσε βέβαια η φωτογραφία να χρησιμοποιηθεί και για ένα Δελτίο Τύπου, κάτι που βέβαια δεν έγινε. Το περιμένουμε όμως, σε λίγες ώρες, όπου νάνε θα το λάβουμε και αυτό…. Να θυμίσουμε το Δελτίο Τύπου που ακλούθησε λίγο μετά το δημοσίευμα μας για το Μουσείο Σικελιανού…

Είμαστε τυχεροί!

Είμαστε «τυχεροί» πάντως γιατί έχουμε μια Δημοτική Αρχή η οποία απεχθάνεται και καταδικάζει την μονόπλευρη πληροφόρηση! Ναι κυρία μου, ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο η δική μας Δημοτική Αρχή, να δώσει την φωτογραφία με τις πληροφορίες για την συνάντηση μόνο σε ένα Μέσο, ώστε να εκτεθεί και να την κατηγορούν άλλη μια φορά για στρατευμένη υπηρεσία σε συγκεκριμένο ΜΜΕ. Η δική μας Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται πάντα τους κάλους Δημοσιογράφους, την καλή και έντιμη δημοσιογραφία, αυτή που δεν έχει ξεπουληθεί, την δημοσιογραφία που δεν την συντηρούν κόμματα και υψηλά στελέχη, τα οποία αν χρειαστεί σε βγάζουν και από την δύσκολη θέση…. Η δική μας Δημοτική Αρχή δεν θέλει να έχει καμία σχέση με δημοσιογράφους που τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι, που τους στήνουν προκηρύξεις για να βολευτούν στο δημόσιο, δεν θέλει καμία σχέση με δημοσιογράφους που εκβιάζουν, που έχουν βολευτεί με όλα τα κόμματα που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια και από το κατώφλι της…. Η δική μας Δημοτική Αρχή επιζητά την αντικειμενική ενημέρωση. Τάσσεται υπέρ της ελευθεροτυπίας και ενάντια στη διαστρέβλωση! Ναι κυρία μου, εμείς που έχουμε αυτή την Δημοτική Αρχή, είμαστε τόσο τυχεροί!

Για να δούμε όμως ποιοι ήταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συμμετέχοντες στη συνάντηση; Από πλευράς Δήμου μετείχαν, ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος κ. Αθ. Περδικάρης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Σπ. Πολίτης. Από πλευράς Τηλυκράτη ο πρόεδρος κ.Τρ.Βλάχος, ο προπονητής κ. Παντζιαράς κι ο κ. Χαρ. Καλός. Από τη μεριά του Πανλευκάδιου μετείχε ο πρόεδρος κ. Μιχ. Κατωπόδης.

Απρόσμενη δημοσιότητα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι προσκεκλημένοι των ομάδων δεν γνώριζαν κάτι για το δημοσίευμα. Δεν γνώριζαν ότι λίγη ώρα μετά την συνάντηση και εφόσον δεν συμμετείχε κανένας δημοσιογράφος θα έβλεπαν τους εαυτούς τους σε δημοσίευμα και μάλιστα αποκλείστηκα σε ένα μόνο Μέσο! Να βγαίνουν εν αγνοία τους αποκλειστικά σε ένα Μέσο όταν οι ίδιοι δεν αποκλείουν κανένα Μέσο ενημέρωσης στη Λευκάδα. Αυτό αποτελεί σοβαρό ατόπημα! Και εφόσον ήθελε ο Δήμαρχος να δημοσιοποιήσει τα της συνάντησης και τα όσα σπουδαία έργα θα κάνει η Δημοτική Αρχή για τον αθλητισμό γιατί να το κάνει μόνο σε ένα Μέσο, εκθέτοντας στα μάτια των πολιτών και παρασύροντας μαζί του και τους προσκεκλημένους των ομάδων; Γιατί να μην εκδώσει άλλο ένα Δελτίο Τύπου, όπως όφειλε άλλωστε, αν ήθελε να δώσει δημοσιότητα στο θέμα; Όπως δεν θα σχολιάσουμε βέβαια με το περιεχόμενο της δημοσίευσης και κατά πόσο ανταποκρίνονται όλα αυτά στην πραγματικότητα. Μένει να τα δούμε….

Δήμος Λευκάδας – μια απέραντη παιδική χαρά!

Στην ουσία του θέματος. Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση όπου συζητηθήκαν κάποια δεδομένα. Σαν θέμα τίποτα το φοβερό, σαν γεγονός όμως για άλλη μια φορά άκρως αποκαλυπτικό για την νοοτροπία που συνεχίζει να διακατέχει το Δήμαρχο και αυτούς που έχει βάλει να του κάνουν την λάντζα. Έχουν μετατρέψει το Δήμο Λευκάδας σε προσωπική παιδική χαρά. Όπως τα μικρά παιδιά νομίζουν ότι τους ανήκει ο κόσμος, ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. Οι της Δημοτικής Αρχής έχουν χάσει κάθε πολιτικό, ηθικό  και ιδεολογικό φραγμό. Ενώ με τα παιδιά υπάρχει μια ελπίδα ότι με την ενηλικίωση θα ισορροπήσουν όλες αυτές οι ανάγκες, εδώ είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα πλέον. «Πως μιλάει αυτός έτσι» με ρώτησε πρόσφατα μια Λευκαδίτισσα, η οποία έτυχε να ακούσει τον Δήμαρχο να απευθύνεται στους συμβούλους σε πρόσφατο Συμβούλιο. Πως τον ανέχονται με ρώτησε…. Αυτό ας το απαντήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θα το ξαναπούμε, μπορεί να βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο όσον αφορά τα της Δημαρχίας, δεν γίνεται όμως από υπερασπιστής της ελευθεροτυπίας και δεοντολογίας να μεταλλάσσεσαι σε πρωτεργάτης μιας κουλτούρας την οποία όντας στην αντιπολίτευση δικαίως κατέκρινες. Συνεχίζει λοιπόν και μετά το ατόπημα στο Μουσείο Σικελιανού ο Δήμαρχος να μην ανταποκρίνεται στο ρολό και στο αξίωμα του. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να προστατεύει το θεσμό που έχει την τιμή να εκπροσωπεί και να σταματήσει να τροφοδοτεί το τέρας της διαπλοκής μεταξύ ΜΜΕ και εξουσίας. Όχι όμως μόνο δεν σταματά, αλλά η επιλεκτική ενημέρωση είναι πλέον πάγια τακτική, είναι ο τομέας που πραγματικά διαπρέπουν ως Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος όμως οφείλει να τηρεί ισορροπίες και ας μην του αρέσει. Θα το ξαναπούμε, τις προτιμήσεις και το βόλεμα ο κάθε ένας στο σπίτι του!

Μέτρα προστασίας

Η Δημοτική Αρχή συνειδητά προκαλεί τα τοπικά ΜΜΕ της δυσαρέσκειάς της, και συνεχίζει να τροφοδοτεί μόνο τα ΜΜΕ της αρέσκειάς της εξευτελίζοντας θεσμούς και Αρχές. Μέσα στον πανικό του να προβάλλουν το όποιο έργο νομίζουν ότι επιτελούν, έχουν γίνει αδίστακτοι παρασύροντας όμως πλέον και άλλους μαζί τους.

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπορείς να εμπιστευτείς στοιχειωδώς τους ανθρώπους που σε διοικούν. Εδώ όχι μόνο δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι, αλλά όποιος έχει έστω και μια απλή συνομιλία μαζί τους, χρειάζεται να λαμβάνει μέτρα προστασίας, ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένος σε όποιο Μέσο τυχαίνει τη συγκεκριμένη περίοδο να παίζει μαζί του μπάλα ο Δήμος.

Μια παιδική χαρά για όλους!

Το τελευταίο ατόπημα της Δημοτικής Αρχής δημιουργεί νέα δεδομένα. Πώς να εμπιστευτείς μια Δημοτική Αρχή  όταν συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο; Σε αυτή την Αρχή οι Λευκαδίτες έχουν εμπιστευτεί τον τόπο τους, τα παιδιά τους, τις τύχες τους…. Όσο για τα παιδία είδαμε και τα αποτελέσματα με τις παιδικές χαρές. Αντί να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί δεν κατάφεραν μέσα σε 2 χρονιά να ετοιμάσουν ένα ελάχιστο αριθμό παιδικών χαρών, βγαίνουν τα δεκανίκια και τους υπερασπίζονται λέγοντας ότι προστατεύουν με το κλείσιμο των παιδικών χαρών τα παιδιά μας. Λες και παίζει ρόλο ότι το κλείσιμο επήλθε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και όχι της Δημοτικής Αρχής. Δηλαδή αν ο εισαγγελέας δεν τις έκλεινε, ο Δήμος θα συνέχιζε να τις έχει ανοιχτές; Δεν θα προστάτευε τα παιδιά; Και τόσα χρόνια που ήταν ανοιχτές γιατί δεν τα προστάτευαν;

Όλα βέβαια είναι θέμα προτεραιοτήτων. Τι να τις κάνουμε τις παιδικές χαρές, εδώ θα μας έρθουν εκατομμύρια Κινέζοι σε λίγο και για αυτό θα ευχαριστούμε για πάντα τη Δημοτική Αρχή! Μην το ξεχάσετε αυτό! Προτείνω να βρούμε από τώρα και ένα μέρος όπου θα τους στήσουμε και ένα, δυο, τρία αγάλματα… Και να τους κάνουμε και όλους επίτιμους Δημότες… Και όπως όλοι γνωρίζουμε οι Κινέζοι δεν πάνε στις παιδικές χαρές, άρα γιατί να ξοδέψουμε λεφτά εκεί; Υπάρχουν κυρία μου Δημοτικές Αρχές οι οποίες έχουν σε προτεραιότητα τους πολίτες. Υπάρχουν και Δημοτικές Αρχές που τους αρέσει να ταξιδεύουν, τι να κάνουμε τώρα…

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όλο αυτό τον παραλογισμό αυτών των ανθρώπων και της συνοδείας τους. Το ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην παιδική χαρά πίσω από το εστιατόριο “Μαργαρίτα” μάλλον θα το θεωρήσουν και κατόρθωμα. Μη δούμε και τίποτα εγκαίνια να λέτε, καμία κορδέλα και τέτοιες αθλιότητες.

Κριτική δεν επιτρέπεται στο «βασίλειο της εξουσίας» – και όμως….

Κλείνοντας να πούμε το εξής: Η Δημοτική Αρχή σε διάφορες ανακοινώσεις ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τετελεσμένα από κανέναν. Ως Δημοτική Αρχή θα υπερασπίζεται λέει το δικαίωμα της «να κρινόμαστε μέσα από αντικειμενική πληροφόρηση και θα είμαστε απέναντι σε κάθε «στρατευμένη» αρθρογραφία που συστηματικά παραπληροφορεί!»

Έχει γίνει αντιληπτό από τους πολίτες ότι κριτική επί του έργου δεν επιτρέπεται στο «βασίλειο της εξουσίας». Ένα μένει να πούμε στο «βασιλιά της παιδικής χαράς»: Mια Δημοτική Αρχή, η oποία με τις ενέργειές της έχει μετατραπεί σε πρωτεργάτη της κατευθυνόμενης και μονόπλευρης ενημέρωσης, μια Δημοτική Αρχή που είναι ο ορισμός της στρατευμένης και μονόπλευρης ενημέρωσης το έχει χάσει αυτό το δικαίωμα. Τα περί «αντικειμενικής πληροφόρησης» εκπορευόμενα από τη δημοτική Αρχή, μόνο περίγελο μπορούν πλέον να προκαλέσουν.

Όσο για τον λαντζιέρη και τους κομματικούς υπερασπιστές, τους οποίους οι πολίτες της Λευκάδας έχουν στείλει σπίτια τους, θέλει προσοχή ποιον επιλέγουμε να κάνει την λάντζα για να λάμπει ο αφέντης…. ….