xristos spirtzis

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα δοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρη η Ιόνια οδός, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος επιθεωρεί τα έργα και έκανε την πρώτη του στάση στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας.

«Από τον Μάρτιο του 2017 η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το σύνολο του έργου, έχοντας ένα ασφαλή αυτοκινητόδρομο, παρακάμπτοντας και ξεχνώντας την ταλαιπωρία της Παλιοβούνας, της Κλόκοβας», ανέφερε.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι περίπου 60 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου θα δοθούν σύντομα στην κυκλοφορία και θα αφορούν ένα τμήμα στην περιοχή της Αμφιλοχίας, καθώς και την παράκαμψη της πόλης.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, κάτι που αποτελεί και αίτημα των τοπικών φορέων. Είπε ότι «η σύνδεση του Αγρινίου είναι ένα έργο που οφείλουμε να το προχωρήσουμε» και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι λογικό ο σχεδιασμός που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια να συνεχίσει να γίνεται».

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου της Ιονίας Οδού θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εξάλλου, σε λίγες μέρες θα δημοπρατηθούν το τέταρτο και το πέμπτο τμήμα του οδικού έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. «Τα δύο αυτά τμήματα θα δημοπρατηθούν με το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, τον Απρίλιο του 2017 θα υπάρχουν συμβάσεις και για τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη του έργου.

πηγη: naftemporiki