Δύο “διπλά” σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της 5ης αγωνιστικής ημέρας των πλέι άουτ της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Π-Λ. Το 1-0 της Καρυάς στον Σύβρο επί του Απόλλωνα Νότιας Λευκάδας με γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σταύρου στο 77′, και η νίκη με το ίδιο σκορ της Θύελλας Σινώπης στην έδρα του ΠΑΣ Σφακιωτών με γκολ που επιτεύχτηκε στο 75′ (προηγουμένως η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε και πέναλτι), έφεραν αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα του μίνι πρωταθλήματος, μία μόλις αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία στην διαδικασία. Στην κορυφή βρίσκεται πλέον η Θύελλα Σινώπης με 16 βαθμούς, ενώ ακολουθούν με 13 βαθμούς ο Α.Ο. Καρυάς και ο Απόλλων ΝΛ, ενώ στην τελευταία θέση έμεινε ο ΠΑΣ Σφακιωτών. Δείτε στο αρχείο που ακολουθεί τα αποτελέσματα και την βαθμολογία: PLAY OUT A’ EPS P-L 5H AGON
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Τα δύο ματς που υπολείπονται και θα γίνουν την Κυριακή, είναι το Θύελλα Σινώπης-Α.Ο. Καρυάς και το ΠΑΣ Σφακιώτες-Απόλλων ΝΛ. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ξέρουμε πλέον ότι η πρώτη θέση θα παιχτεί μεταξύ δύο ομάδων, της Σινώπης και της Καρυάς, αλλά και το ότι ο ΠΑΣ Σφακιωτών είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον ΠΑΣ Παλιαμπέλων, που υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Με νίκη της Σινώπης επί της Καρυάς, η Θύελλα καταλαμβάνει την πρώτη θέση και ανανεώνει την παρουσία της στην Α’ Κατηγορία. Σε αυτό το σενάριο, αν ο Απόλλων ΝΛ δεν ηττηθεί από τον ΠΑΣ Σφακιωτών, κάνει δική του την δεύτερη θέση και αυξάνει τις ελπίδες παραμονής του στην κατηγορία.
ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Με ισοπαλία στο ματς Σινώπη-Καρυά, η Σινώπη είναι και πάλι πρώτη, ενώ η Καρυά για να παραμείνει δεύτερη, θα θέλει ισοπαλία ή νίκη του ΠΑΣ στο ματς των Σφακιωτών.
ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο: Με νίκη της Καρυάς στο ματς Σινώπη-Καρυά, η Καρυά είναι αυτή που κερδίζει την πρώτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση, η Σινώπη θα είναι δεύτερη μόνο αν ο Απόλλων ΝΛ δεν κερδίσει τον ΠΑΣ.
ΣΕΝΑΡΙΟ 4ο: Στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Σινώπης, Καρυάς και Απόλλωνα στους 16 βαθμούς, η πρωτιά πάει στην Καρυά, η δεύτερη θέση στην Σινώπη και η τρίτη στον Απόλλωνα.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1η: Αν παραμείνει η Φιλιππιάδα στην Γ’ Εθνική και ανέβει το Καναλάκι από την Α’ Κατηγορία στην Γ’ Εθνική, από την Α’ στην Β’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν μόνο τα Παλιάμπελα και ο ΠΑΣ Σφακιωτών.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2η: Αν παραμείνει η Φιλιππιάδα και δεν ανέβει το Καναλάκι, από την Α’ στην Β’ θα υποβιβαστούν τα Παλιάμπελα, ο ΠΑΣ Σφακιωτών και η τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα των πλέι άουτ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3η: Αν υποβιβαστεί η Φιλιππιάδα και ανέβει το Καναλάκι, από την Α’ στην Β’ θα υποβιβαστούν τα Παλιάμπελα, ο ΠΑΣ Σφακιωτών και η τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα των πλέι άουτ.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4η: Αν υποβιβαστεί η Φιλιππιάδα και δεν ανέβει το Καναλάκι, από την Α’ στην Β’ θα υποβιβαστούν τα Παλιάμπελα, ο ΠΑΣ Σφακιωτών, όπως επίσης η τρίτη και τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα των πλέι άουτ.