Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Λευκάδα, το περασμένο Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. Η παρουσίαση αφορούσε την ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ, οπότε στην αίθουσα βρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών Μέσων, που είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν και ερωτήσεις προς τους υποψήφιους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: “Αν δεν υπάρξει σωτηρία για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ούτε και για τη Λευκάδα”

Την παρουσίαση των τριών υποψηφίων ανέλαβε ο κ. Σπύρος Πολίτης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ στη Λευκάδα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Αμέσως μετά, ο ίδιος παρουσίασε τους τρεις υποψήφιους του “Αναγκαίου Καλού”, όπως είπε, αναφέροντας τα βιογραφικά τους:

1. ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ηλεκτρονικός μηχανικός και επιχειρηματίας, π. Δημοτικός Σύμβουλος του π. Δήμου Καρυάς.

2. ΨΩΜΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, αγρότισσα και επιχειρηματίας, π. Αντιδήμαρχο π. Δήμου Απολλωνίων

3. ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Ο κ. Πολίτης, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην δύσκολη θέση της χώρας μας και του λαού, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για το μέλλον. “Ο λαός είναι σήμερα μέσα σε ένα ποτάμι, το οποίο έχει δύο όχθες. Για να μην πέσει στον καταρράκτη θα πρέπει να διαλέξει σε ποια όχθη θα πάει: στην όχθη του αντιμνημονίου ή στην όχθη του μνημονίου”, συνέχισε ο ίδιος, λέγοντας πως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, όπου εντάσσονται και οι ΑΝΕΛ, αποτελούν την ελπίδα του τόπου για το μέλλον. “Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν τι θα γίνει αν ξαναβγούν μνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες έχουν στόχο την αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας”, συνέχισε ο κ. Πολίτης, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ αποτελούν το “αναγκαίο καλό” για να ανατραπούν όλες αυτές οι καταστάσεις. Μίλησε, δε, για τις προτάσεις των ΑΝΕΛ, όπως η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, η μείωση της φορολογίας, η σεισάχθεια, ο μειωμένος ΦΠΑ για τις τουριστικές περιοχές, το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες και ο εθνικός σχεδιασμός.

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις προτεραιότητες των ΑΝΕΛ για τη Λευκάδα, σε περίπτωση που εκπροσωπήσουν το νησί μας στη Βουλή, ο κ. Πολίτης απάντησε πως οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λευκάδα. “Είναι επιλογή μας να πούμε ότι αν δεν υπάρξει σωτηρία για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ούτε και για τη Λευκάδα. Συνεπώς, το πρώτο ζητούμενο είναι να γλιτώσουμε την Ελλάδα, για να γλιτώσει και η Λευκάδα”, δήλωσε.

IMG_1156ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ: “Εδώ παίζεται το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε”

Ο λόγος, αμέσως μετά, δόθηκε στους υποψήφιους, με τον κ. Γεώργιο Σαραντίδη να τονίζει πως οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν να κάνουν με ανάδειξη ενός βουλευτή που θα παλέψει μόνο για το δίκιο των Λευκαδιτών και των συμφερόντων του νησιού. “Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που τα συμφέροντα του νησιού είναι αλληλένδετα με τα συμφέροντα όλης της χώρας και είμαστε στο ίδιο δραματικό σημείο που βρίσκεται όλη η χώρα”, τόνισε ο κ. Σαραντίδης και είπε πως όλες οι ενέργειες που έχουν κάνει οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις, έχουν ως στόχο την υποανάπτυξη και η πτώχευση, αναφέροντας όλα τα στάδια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στα δύο μνημόνια, στο μεσοπρόθεσμο και στη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ, που όπως είπε, στόχο έχει το ξεπούλημα της χώρας. “Εδώ παίζεται το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε. Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι πρωτεύοντες στόχοι μας είναι οι βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το λαό με τις εκλογές, να καταργήσουν τα μνημόνια και να καταργηθεί το τελείως απαράδεκτο για την ανθρώπινη και εθνική αξιοπρέπεια ΤΑΙΠΕΔ”, υπογράμμισε ο κ. Σαραντίδης, διαβάζοντας στη συνέχεια αναλυτικά όσα προβλεπόταν να εκποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, από το 2011 ως το 2015.

Εδώ μας δίνεται μια καταπληκτική ευκαιρία: η επίτευξη προκήρυξης εκλογών λόγω μη εκλεξιμότητας Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες, να διαφυλάξουν το έθνος, να υπάρξει εθνική κυριαρχία, να διαφυλάξουν την περιουσία του δημοσίου και όλους τους κοινωνικούς οργανισμούς και να διαφυλάξουν τη δική τους περιουσία.”, τόνισε εν συνεχεία ο ίδιος.

IMG_1153ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ: “Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν συμφωνηθούν κάποιες βασικές αρχές των ΑΝΕΛ”

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει στόχο να εκποιήσει δημόσιους χώρους, όπως κτήρια και παραλίες, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στους ιδιώτες αλλά και σε όλους τους πολίτες γενικότερα.”, ανέφερε ο κ. Νησιώτης κατά την ομιλία του.

Στη συνέχεια, εστίασε στα εθνικά θέματα και στα θέματα υγείας και παιδείας. Μίλησε για το θέμα της Μακεδονίας, λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται για κανέναν λόγο το όνομα αυτό να χρησιμοποιούν τα Σκόπια. “Επιπλέον, ζητούμε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τόσα χρόνια τους συμπατριώτες μας, ενώ υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ, με το να αφήνουμε την Τουρκία να κρατάει ακόμη δυνάμεις στην Κύπρο. Η λύση μπορεί να βρεθεί με μια συμφωνία, όπως ορίζει η δημοκρατία.”, δήλωσε, ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Νησιώτης τόνισε πως “η χώρα μας σέρνεται σε αυτό το σχέδιο μεταφοράς όλου αυτού του πληθυσμού εδώ”. Αναφέρθηκε, δε, και στο θέμα της Θράκης και στο τούρκικο προξενείο εκεί, το οποίο δεν πρέπει να υπάρχει, σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ. Άμεσα ζητάμε την ενεργοποίηση του θέματος της ΑΟΖ”, συνέχισε ο ίδιος, ενώ τέλος, για τα θέματα της παιδείας και της υγείας, τόνισε ότι η χώρα μας πάσχει σε αυτούς τους δύο τομείς.

Τέλος, ο κ. Νησιώτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με κάποια ενδεχόμενη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε πως “υπάρχουν σημεία που οι ΑΝΕΛ συμφωνούν με κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άλλες διαφωνούν. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν συμφωνηθούν κάποιες βασικές αρχές των ΑΝΕΛ. Για τη ΝΔ και για οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό κόμμα, δεν το συζητάμε καθόλου”.

IMG_1157ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΩΜΑ: “Να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, διαφορετικά δεν θα έχουμε χώρα”

Κατά τη σύντομη ομιλία της, η κ. Ψωμά τόνισε πως τα πράγματα είναι σοβαρά και το ξέρουμε όλοι. Υπογράμμισε πως “το σημαντικό είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, διαφορετικά δεν θα έχουμε χώρα”.