Editor's Rating

4

5
4

Την Τρίτη 1/07/2014 η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο Λευκάδας και την γενικότερη απαξίωση και απογύμνωση των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας. Απεύθυνε μάλιστα ανοικτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη της Λευκάδας και στους φορείς του νησιού, να παραβρεθούν ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λευκάδας. Δυστυχώς ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα, εξίσου αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και από τον ίδιο το κλάδο ελάχιστοι γιατροί και εργαζόμενοι προσήλθαν στη συνάντηση. Όσο για τους φορείς και πολιτικούς άρχοντες του τόπου ουδείς θεώρησε αναγκαίο να παραβρεθεί. Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι γιατροί αναφέρθηκαν αναλυτικά και με στοιχεία στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους και κατά συνέπεια και για τους ασθενείς λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά και εξέφρασαν φόβους ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα «λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του κόσμου.» «Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουμε από καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την υποστελέχωση του ΓΝ Λευκάδας η οποία παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις χωρίς δυστυχώς να έχουμε βρει ανταπόκριση από κανένα υπεύθυνο. Θεωρούμε υποχρέωση μας να απευθυνθούμε για μια ακόμα φορά στην κοινωνία της Λευκάδας:

quotes

Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουμε από καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την υποστελέχωση του ΓΝ Λευκάδας η οποία παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσει..

Σε ανακοίνωση του και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιβεβαιώνει με τη σειρά του ότι τα όσα περιγράφονται από την τριμελή Επιτροπή Ιατρώντου νοσοκομείου λέγοντας πως «ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα». Επίσης αναφέρεται και στην 6η ΥΠΕ η οποία μέχρι πρότινος δεν έδειξε να οδηγεί την κατάσταση προς μια θετική εξέλιξη. Ειδικά όσον αφορά τους δύο γιατρούς οι οποίοι έχουν φύγει με απόσπαση από το Νοσοκομείο μας, ένας παιδίατρος και ένας παθολόγος, και οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν αντικατασταθεί αλλά κρατούν το νοσοκομείο δέσμιο αφού η οργανική τους θέση είναι εδώ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν.

Ειδικά όσον αφορά τους δύο γιατρούς οι οποίοι έχουν φύγει με απόσπαση από το Νοσοκομείο μας, ένας παιδίατρος και ένας παθολόγος, και οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν αντικατασταθεί αλλά κρατούν το νοσοκομείο δέσμιο αφού η οργανική τους θέση είναι εδώ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παράλογα παραδείγματα του πως λειτουργεί αλλά και πως εξυπηρετεί το ελληνικό δημόσιο πρόσωπα και καταστάσεις!


Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύσαμε αναλυτικά τις ανακοινώσεις των γιατρών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, αυτήν την εβδομάδα ζητήσαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας κο Ιωάννη Γρηγορόπουλο να μας μιλήσει για τα όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις και να μας εξηγήσει πως εν μέσω καλοκαιριού αντί το νοσοκομείο της Λευκάδας να ενισχύεται, βρίσκεται στα όρια της διάλυσης!

διικιτισ

Το νοσοκομείο εντάχθηκε στην ψηφιακή σύγκλιση και διαθέτει πλέον και αναλογικό μαστογράφο!

Κύριε Γρηγορόπουλε τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα μπαράζ ανακοινώσεων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Λευκάδας. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ως διοικητής του νοσοκομείου είστε σίγουρα υπόλογος για τα όσα συμβαίνουν και καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Βέβαια την κύρια ευθύνη φέρει το Υπουργείο και οι πολιτικές που εφαρμόζονται πανελλαδικά για το ΕΣΥ. Πέρα όμως από την ευθύνη που φέρετε, τι έχετε να πείτε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας ειδικά αυτή την εποχή; Η τριμελής επιτροπή έδωσε και συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Τώρα που είναι καλοκαίρι πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η κατάσταση δεδομένου ότι επικρατεί σημαντική έλλειψη προσωπικού;

«Πέρα από τις πάγιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που υπήρχαν και όλο το προηγούμενο διάστημα προστέθηκαν ακόμα κάποιες παραιτήσεις, δύο συνταξιοδοτήσεις και μια αιφνίδια ασθένεια που θα κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του έναν πολύ καλό γιατρό μας για διάστημα πάνω από τρεις μήνες. Έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ σημαντικό θέμα στην καρδιολογική κλινική που δουλεύει στην ουσία με έναν επικουρικό γιατρό του οποίου η σύμβαση λήγει τέλος Ιουλίου. Άρα αν δεν κάνουμε κάτι το νοσοκομείο τον Αύγουστο θα είναι χωρίς καρδιολόγο. Αυτό είναι το ένα πρόβλημά μας και το άλλο αφορά την παθολογική όπου ο ένας από τους τρεις γιατρούς εκεί θα φύγει μετά τον Αύγουστο με σύνταξη. Όμως έχει βρεθεί ήδη λύση γι’ αυτό μιας και θα ξαναγυρίσει στο νοσοκομείο μας ο κος Σίδερης που βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην Αχαΐα. Τώρα όσον αφορά τον καρδιολόγο έχει σταλεί επείγον έγγραφο προς το Υπουργείο για προσλήψεις 5 γιατρών συνολικά στην περιφέρεια και ασφαλώς μέσα σε αυτούς είναι και ο δικός μας καρδιολόγος. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και από όσο γνωρίζω έχει εγκριθεί η θέση επικουρικού καρδιολόγου μαζί με ορθοπεδικού και χειρούργου. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από καρδιολόγους ελπίζω τον Αύγουστο να είμαστε καλυμμένοι και με δεύτερο γιατρό. Το γραφείο προσωπικού εξετάζει και μια άλλη λύση βάσει της δυνατότητας που δίνει ο νέος προσαρμοστικός νόμος για την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και αυτό θα παίξει έναν ρόλο στην παιδιατρική κλινική. Τέλος Ιουλίου λήγει η σύμβαση της επικουρικού παιδιάτρου πράγμα που σημαίνει πως αν δεν τελεσφορήσει η παράταση που σας είπα θα έχουμε δύο παιδιάτρους, άρα θα έχουμε 8 μέρες ακάλυπτες όσον αφορά τις εφημερίες. Αν λοιπόν δεν γίνει τελικά αυτό θα απευθυνθούμε σε όμορο νοσοκομείο και θα ζητήσουμε κάποιες συμπληρωματικές εφημερίες. Αυτές είναι οι τρεις κινήσεις που σκοπεύουμε να κάνουμε ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο το επόμενο διάστημα.»

Πέρα από τα δυσάρεστα και τα προβλήματα που επικρατούν στο νοσοκομείο, υπάρχουν όπως ενημερωθήκαμε και δυο εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου γενικότερα και είναι πολύ θετικές, πείτε μας για αυτές.

«Το νοσοκομείο εντάχθηκε στην ψηφιακή σύγκλιση μετά από μεγάλη προσπάθεια που κάναμε προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό είναι κάτι που δεν έγινε για όλα τα νοσοκομεία. Μιλάμε για νέα δεδομένα τεχνολογίας ώστε η δουλειά τον υπαλλήλων να γίνεται και ευκολότερα και πιο σωστά. Θα υπάρξει και εκπαίδευση τους και υποστήριξη από την εταιρεία που θα αναλάβει να εκτελέσει την ψηφιακή σύγκλιση. Το δεύτερο είναι πως είχαμε ζητήσει ένα καινούργιο ακτινοσκοπικό μηχάνημα και το πιο εγκρίθηκε και θα προσπαθήσω να επισπεύσω τις διαδικασίες ώστε να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πρόκειται για ένα αναλογικό μαστογράφο με εμφανιστήριο, αυτό έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών με το οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, και πιστεύω πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας οι γυναίκες να μπορούν να κάνουν αυτές τις εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο!»

Υπόλογος δεν είστε μόνο εσείς λόγω της ιδιότητάς σας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, αλλά περισσότερο ίσως και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Κατσίβελλας. Ξέρουμε ότι συναντηθήκατε με τον διοικητή και δρομολογήθηκαν κάποια πράγματα. Αυτό συνέβη λόγω της πίεσης που ασκήθηκε και της δημοσιότητας που πήρε το όλο θέμα του νοσοκομείου ή ήδη είχατε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες εσείς;

«Για να είμαι ειλικρινής είχα ξεκινήσει την υποβολή χαρτιών σε όλους τους αρμόδιους φορείς δηλ. προς το Υπουργείο, τον Υπουργό και σε άλλους φορείς και από πιο πριν και τώρα τα επανακοινοποίησα. Είχα ξεκινήσει λοιπόν κάποια πράγματα και πήγα στην Πάτρα για να τα οριστικοποιήσω, όπως είναι η υπόθεση του παθολόγου που ενώ ανήκει στο δυναμικό του νοσοκομείου της Λευκάδας αλλά εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην Αχαΐα. Όσον αφορά τον παιδίατρο που βρίσκεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών δεν μπόρεσα να κάνω κάτι μιας και η χρησιμότητά του εκεί κρίνεται ως πολύ σημαντική. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε προσπάθειες για να βρεθεί άλλη λύση.»

Προσπαθώ να βρω μια λύση με την παράταση της σύμβασης της επικουρικού παιδιάτρου.

Ειδικά το θέμα με την απόσπαση του παιδιάτρου μας έχει απασχολήσει επανειλημμένα σε πολλά ρεπορτάζ. Το έχουμε αναδείξει και έχουμε ζητήσει και από τον κο Κατσίβελλα να μας εξηγήσει τι συνέβη. Δικαιολογημένα νομίζω κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί δεν αποφασίζουν να μας δώσουν άλλον παιδίατρο στη θέση εκείνου που θα μείνει στη ΜΕΘ στην Πάτρα. Δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι ένα νοσοκομείο όπως αυτό της Λευκάδας όπου το καλοκαίρι εκτοξεύονται οι ανάγκες ειδικά στην παιδιατρική κλινική θα λειτουργεί με δύο γιατρούς!

«Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό γιατί έχω έρθει σε επαφή με όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας και δεν περισσεύει κανένας γιατρός που να έρθει σε εμάς έστω και με μια ολιγόμηνη μετακίνηση. Η προσπάθεια βέβαια συνεχίζεται και σε δέκα μέρες μπορεί να υπάρχουν άλλες εξελίξεις. Επειδή είναι σοβαρό γι’ αυτό προσπαθώ να βρω μια λύση είτε με την παράταση της σύμβασης της επικουρικού παιδιάτρου, είτε με τα όμορα νοσοκομεία. Όμως σίγουρα στην γενικότερο σχεδιασμό κρίνεται απαραίτητο να καλυφθεί πρώτα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών μιας και εδώ θα απευθυνθούν όλες οι γύρω περιοχές σε περίπτωση ανάγκης.»

Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες. Οι γιατροί ήταν κάθετοι όσον αφορά αυτό το θέμα. Αναφέρουν ότι είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές φαινόμενο να εφημερεύουν ειδικευόμενοι χωρίς κάλυψη ειδικού ιατρού. Μάλιστα αναφέρεται μεγάλος κίνδυνος πιθανότητας ιατρικών λαθών, δεδομένης και της βαρύτητας των περιστατικών που υποδέχεται ένα νομαρχιακό νοσοκομείο. Μήπως αυτή η πατέντα που σας επιτρέπει να εφαρμόζετε το Υπουργείο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας;

«Δεν υπάρχει καμία «πατέντα» και μάλιστα εγώ εφαρμόζω τον νόμο μερικά, ενώ άλλα νοσοκομεία το κάνουν συνολικά. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δύσκολα τα πράγματα όπως στην παιδιατρική κλινική που έχει τρεις γιατρούς και τον Αύγουστο θα έχει δυο, άρα θα χρειάζεται να γίνουν μία ή δύο εφημερίες παραπάνω από τους γιατρούς. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα εργαστήρια. Αυτό γίνεται φυσικά γιατί μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος αλλά αυτό γίνεται και κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς και μόνο όταν είναι απαραίτητο. Νομίζω πως η διαμαρτυρία των εργαζομένων έχει αξία πρόληψης. Με την έννοια να μην επεκταθεί αυτό το μέτρο σε περισσότερες μέρες εφημερίας.»

Μιας και μιλάμε γενικά δεν μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην Υγεία. Ειδικά τώρα με την κρίση όπου ο κόσμος έχει ανάγκη το ΕΣΥ, αυτό δυστυχώς δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Οι γιατροί στη συνέντευξή τους τόνισαν την μετατροπή σημαντικού μέρους των εφημεριών σε ετοιμότητας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν λογιστικές σκοπιμότητες. Όλο αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση το ιατρικό προσωπικό. Επίσης αναφέρονται στο «απαράδεκτο και πρωτοφανές φαινόμενο να εφημερεύουν ειδικευόμενοι χωρίς κάλυψη ειδικού ιατρού (!)ειδικά στα τμήματα που παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις (Χειρουργικό, Ορθοπεδικό).»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εφημερία μόνο με ειδικευόμενους. Οι γιατροί πήραν ένα περιστατικό και το γενίκευσαν. Και επειδή έχω μάθει να τα λέω έξω από τα δόντια, η αναφορά αυτή η οποία έγινε και κατά την άποψη μου κακώς αναφέρθηκε, έγινε για την περίπτωση της χειρουργικής κλινικής που έχουμε δύο χειρούργους και για την κλινική όπου έχουμε έναν ορθοπεδικό. Επειδή αυτές οι κλινικές δεν μπορούν να βγάλουν πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, οι γιατροί είναι διατεθειμένοι να καλύπτουν τα περιστατικά τα επείγοντα και να λειτουργούν την κλινική και όταν δεν είναι στην εφημερία. Αν αυτό από τους συναδέλφους τους εκτιμάται ως κακό για τη Λευκάδα, ας αφήσουμε να το αξιολογήσουν οι ίδιοι οι πολίτες της Λευκάδας. Θα έπρεπε όμως να συγχαίρουν τους συναδέλφους τους, που ενώ δεν είναι σε εφημερία είναι διατεθειμένοι, αν ειδοποιηθούν για κάποιο επείγον περιστατικό, να πάνε στο νοσοκομείο και να κάνουν το καθήκον τους. »

Συσσωρεύτηκαν κάποιες καταστάσεις και κάποια καινούργια δεδομένα και γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η υπερβολική ευαισθησία θα έλεγα.

Κύριε Γρηγορόπουλε ενώ οι γιατροί παρουσιάζουν μια εικόνα κατάρρευσης εσείς δίνετε μια εικόνα ενός νοσοκομείου που έστω και με μπαλώματα λειτουργεί. Τελικά τι από τα δύο ισχύει;

«Φυσικά και λειτουργεί το νοσοκομείο, και αν ρωτήσετε όλον αυτόν τον κόσμο που έρχεται καθημερινά θα δείτε πως δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Σας θυμίζω πως δεχόμαστε 40-50.000 επισκέψεις ετησίως. Η δύναμη του νοσοκομείου, αν κάνετε μια αναδρομή, θα δείτε πως τα τελευταία τρία χρόνια στην ουσία δεν είναι αλλαγμένη. Εγώ νομίζω πως απλά συσσωρεύτηκαν κάποιες καταστάσεις και κάποια καινούργια δεδομένα και γι’ αυτό υπάρχει και αυτή η υπερβολική ευαισθησία θα έλεγα.»

Όλα αυτά δεν είναι θέματα που προέκυψαν σήμερα. Τα γνωρίζατε και εσείς και οι γιατροί από τον χειμώνα, δηλαδή πως θα λήξουν οι συμβάσεις των επικουρικών και όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα δεν βοηθά εν μέσω τουριστικής περιόδου να πρωταγωνιστούν τέτοιου είδους θέματα για τη Λευκάδα παρόλο που τα προβλήματα είναι σοβαρά και πρέπει να βρεθούν λύσεις! Γιατί πιστεύετε έχει δημιουργηθεί τώρα όλη αυτή η αναστάτωση;

«Η δύναμη του νοσοκομείου από πέρσι και πρόπερσι δεν είναι δραματικά αλλαγμένη. Οι απουσίες των γιατρών υφίστανται εδώ και τρία χρόνια. Άρα αυτή η κατάσταση πιθανά δεν άγγιζε τους γιατρούς τότε ακόμα. Ίσως τώρα επειδή υπάρχουν νέα δεδομένα, υπάρχει και η αξιολόγηση και οι περικοπές στους μισθούς, όλα αυτά έχουν συσσωρευτεί και ενδεχομένως παρουσιάζονται τα πράγματα λίγο πιο υπερβολικά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Τώρα σε γενικές γραμμές αν θέλετε την άποψή μου, ενός περιφερειακού διοικητή, πιστεύω πως ένα σοβαρό θέμα είναι η έλλειψη μόνιμων γιατρών σε κάποιες βασικές ειδικότητες, κάτι που ισχύει όχι μόνο για τη Λευκάδα αλλά και γενικότερα. Κατά τα άλλα έχει γίνει ένα νοικοκύρεμα στο Νοσοκομείο Λευκάδας όσον αφορά τα οικονομικά, τις προμήθειες κλπ. Γενικά υπάρχει μια ροη ικανοποιητική σε πολλά θέματα. Οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί γιατροί έρχονται κανονικά, το έλλειμμα μας είναι στους μόνιμους γιατρούς και λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω του ότι δεν γίνονται νέες προσλήψεις εδώ και δύο χρόνια και έτσι δημιουργήθηκε ένα κενό.»

Νομίζω πως είμαι πολύ διεκδικητικός και ίσως γίνομαι και ενοχλητικός!

Το να λειτουργούν τα πάντα λόγω φιλότιμου των εργαζόμενων δεν είναι λύση για το ΕΣΥ! Τα στοιχεία που έδωσαν οι εργαζόμενοι μιλούν από μόνα τους. Η στελέχωση του νοσοκομείου σε οργανικές θέσεις βρίσκεται μόλις στο 53% (24 από 45 ιατρούς). Τα κενά δηλαδή των οργανικών θέσεων φτάνουν τα 21. Όπως αναφέρατε και εσείς πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν δύο γιατροί ενώ μέχρι το τέλος του έτους επίκειται η συνταξιοδότηση δύο ακόμα (ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος) κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων. Το ορθοπεδικό τμήμα διαθέτει έναν πλέον ιατρό με αποτέλεσμα να καλύπτονται μόνο επτά ημέρες του μήνα με εφημερίες κάτι που ισοδυναμεί με την κατ`ουσίαν διάλυσή του. Μήπως περιμένουν από εσάς να είστε πιο διεκδικητικός; Πως σχεδιάζετε να επιλύσετε τα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου;

«Νομίζω πως είμαι πολύ διεκδικητικός και ίσως γίνομαι και ενοχλητικός. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι πως έχω συνειδητοποιήσει την κατάσταση από την πρώτη στιγμή που ήρθα και προσπαθώ να κάνω πράγματα. Θέλω να κάνω έναν απολογισμό ενδεχομένως ως το τέλος του καλοκαιριού για να δούμε τι είχαμε και τι έχουμε. Δεν γίνεται να έχουμε την απαίτηση ένας άνθρωπος να κάνει σε έξι μήνες πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διεκδικήσεις των γιατρών, έστω και τις υπερβολικές, αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσουν και σαν μοχλός πίεσης. Όμως ας μην ξεχνάμε πως εγώ είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω και τη γραμμή του Υπουργείου, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά πράγματα για τη Λευκάδα.»

Το θέμα των αξιολογήσεων απασχολεί και ανησυχεί τους εργαζόμενους. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για την προσπάθεια που γίνεται από επτά νοσοκομεία της περιοχής μας, όπου οι διοικητές των Νοσοκομείων Χατζηκώστα, Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών, Ιωαννίνων μεταξύ αυτών και της Λευκάδας έχετε υπογράψει ένα κείμενο, σε σχέση με την αξιολόγηση;

«Επειδή υπάρχει εδώ και καιρό μια αναστάτωση στους εργαζόμενους για το συγκεκριμένο θέμα κάναμε μια διαβούλευση με συναδέλφους από νοσοκομεία της Ηπείρου και καταλήξαμε σε ένα έγγραφο στο οποίο υπάρχουν τρία – τέσσερα σημεία που κατά τη γνώμη μας διαχωρίζουν τον χώρο της υγείας και ίσως δίνουν και λύση σε αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι, όπως η ποσόστωση και κάποια άλλα πράγματα. Το στείλαμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανά να χρησιμεύσει προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε την εντολή του Υπουργείου και να στείλουμε τα έγγραφα με τον αριθμό των εργαζομένων και με την ποσόστωση όπως την ορίζει ο νόμος.»