Για τα αποτελέσματα των εκλογών για αιρετούς εκπροσώπους στο  Διοικητικό Συμβούλιο  του νοσοκομείου Λευκάδας

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους δεκάδες συναδέλφους οι οποίοι στηρίξαν  τους εκπροσώπους  της Α.Σ.Υ. Τους συναδέλφους  που συμπαρατάχθηκαν ξεκάθαρα με τη λογική της διεκδίκησης, τη φωνή της αποκάλυψης, της αντίστασης, και του  συλλογικού αγώνα. Τους συναδέλφους  που αντιστάθηκαν  σε κάθε κλίμα χειραγώγησης και φόβου και στάθηκαν   απέναντι σε κάθε λογική που προτάσσει τον ατομικό δρόμο στην επίλυση των προβλημάτων.

Απέναντι σε αυτούς που κυβερνούν σήμερα και οι οποίοι δεν μας θέλουν στα πόδια τους !

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΟΠΟΤΕ  & ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ !!!

Παρά τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου και  των μηχανισμών της, οι συνάδελφοι  δεν τους έκαναν τη χάρη !  Οι εκλογές ανακοινώθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι 11/12 και προγραμματίστηκαν  για την Πέμπτη  17/12, μέσα σε τρεις επί της ουσίας εργάσιμες μέρες αφού μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. Aπό τη βιασύνη τους  «ξέχασαν» να προσδιορίσουν  το χρονικό διάστημα αλλά  και τον χώρο  της   διενέργειας των εκλογών, «ξέχασαν» μάλιστα  να ενημερώσουν  καθολικά και ισότιμα όλους τους εκλογείς και έναν από τους υποψήφιους της Α.Σ.Υ.!

Γνώριζαν   πολύ καλά τις δυσκολίες που θα  προκαλούσαν   τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας στην προσπάθεια  ενημέρωσης των εργαζομένων από τους υποψηφίους της Α.Σ.Υ.  Κυρίως όσων δουλεύαν  σε  κυκλικό   ωράριο , όσων  είχαν  άδειες και ρεπό, ώστε να μην προλάβουν να ενημερωθούν . Ήξεραν πολύ καλά ότι πολλοί συνάδελφοι διαμένουν εκτός  Λευκάδας σε άλλες περιοχές και αυτό αντικειμενικά θα τους δημιουργούσε  δυσκολίες στο να συμμετάσχουν στις εκλογές, αν δεν υπήρχε ένα εύλογο χρονικό διάστημα  ώστε να προβούν στον  αναγκαίο προγραμματισμό τους.

Πόνταραν στη χαμηλή συμμετοχή των εργαζόμενων, στους δεκάδες συμβασιούχους που παραμένουν ανοργάνωτοι, μακριά από τη συλλογική δράση και τους αγώνες κι οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή  ομηρία εξαιτίας των ατομικών τους συμβάσεων με ημερομηνία λήξης.

Οι Διοικήσεις σε συνεργασία με τους ανωτέρους τους  χρησιμοποιούν και ερμηνεύουν τους νόμους και τις εγκυκλίους, όπως τους βολεύουν !

Στο νοσοκομείο Λευκάδας  αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή τους στις εκλογές, οι συνάδελφοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.  Στις αντίστοιχες εκλογές στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και  στο νοσοκομείο Κέρκυρας συμμετείχαν οι  εργαζόμενοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Το πιο υποκριτικό  όμως είναι, ότι οι εκλογές που  ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στις 9 Νοέμβρη αναβλήθηκαν  λόγω covid  κι  ένα μήνα  αργότερα χωρίς να αλλάξει το παραμικρό  σε σχέση με την ανάγκη συνέχισης των  περιοριστικών  μέτρων οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με κατεπείγουσες διαδικασίες,   αξιοποιώντας ο Διοικητής  του νοσοκομείου μια εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.  Οι αντίστοιχες εκλογές  στο νοσοκομείο Άρτας που είχαν προγραμματιστεί για τις 22/12, αναβλήθηκαν  επ’ αόριστον,  λόγω της ανάγκης συνέχισης των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του ιού, αξιοποιώντας ο εκεί Διοικητής μια εντελώς διαφορετική  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών! Και την ίδια ώρα οι εκλογές για τα σωματεία, με  υπουργική απόφαση στις 25/11   πήραν παράταση μέχρι 31/6/21 !

Απίστευτες αντιφάσεις που αποδεικνύουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους  !!

ΠΑΡΟΛΟ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ «ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ» από το Δ.Σ. οι εκπρόσωποι της Α.Σ.Υ. οι συνάδελφοι  με μεγάλη συμμετοχή έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα !

Η ενίσχυση των υποψηφίων της  Α.Σ.Υ. αποτελεί αναγνώριση της δράσης μας  όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το Δ.Σ. για τη διεκδίκηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, -για τις ελλείψεις προσωπικού, την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς, την μονιμοποίηση των  συμβασιούχων, ενάντια στις απολύσεις -. Με τη δράση μας  το προηγούμενο διάστημα    αποκαλύπταμε  τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων αυτών και αντιπαλεύαμε  τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια,  τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και τον ατομικό αδιέξοδο δρόμο  επίλυσης των προβλημάτων που καλλιεργούνται συστηματικά από άλλες «ανεξάρτητες» δυνάμεις και υποψηφίους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΠΟΥ  ΧΑΡΑΞΑΜΕ   ΕΔΩ &  6 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΥ  Η  Α.Σ.Υ.  ΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ  ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΕ  ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΑΡΑ  ΤΙΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ  & ΤΙΣ  ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ  ΔΙΩΞΕΙΣ  ΣΕ ΒΑΡΟΣ  ΜΑΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ «ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ» ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  Η    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΦΩΝΗ & ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ & ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ.

 ΜΕΣΑ  &  ΕΞΩ  ΑΠΟ   ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ !!!

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΤΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ