Ανδρέας Κτενάς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές» – Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Η 5η Δεκεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα που παγκοσμίως τιμούμε το εθελοντικό κίνημα και ευχαριστούμε τον κάθε εθελοντή.

 Ο εθελοντισμός ενισχύει την ενεργή συμμετοχή, την υπεύθυνη δράση, την κοινωνική αλληλεγγύη και σκορπίζει αισιοδοξία και ελπίδα.

 Ο εθελοντής με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και τον τόπο του, προσφέρει ανιδιοτελώς για την αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

 Ειδικά φέτος, με την πανδημία COVID-19 να ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη, βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά. Από τις νοσηλεύτριες της Κρήτης, που πήγαν να προσφέρουν στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη, μέχρι τον απλό πολίτη, που κάνει τα ψώνια για τον γηραιότερο γείτονά του, οι εθελοντές είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.

 Ας απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που με την προσφορά τους κάνουν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο, και ας ενεργοποιήσουμε όλοι μας τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας, για να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που μας ενώνουν.».

 Δείτε το βίντεο του UN Volunteers (UNV) για τον εορτασμό της IVD 2020 στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=nK9cjm8rXn8