Παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου για την υποβολή  αιτήσεων ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών – 126.000.000 ευρώ η συνολική στήριξη σε 145.000 δικαιούχους για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Παράταση 5 ημερών μέχρι τις 2/12/2020 στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από αίτημα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο Βουλευτής διαβίβασε σχετικό αίτημα του Αγροτικού Οινοποιητικού και Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λευκάδας «ΤΑΟΛ» άμεσα και έγκαιρα από τις 19 Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι οι συνεταιρισμοί, που ως επί το πλείστον μεσολαβούν για την υποβολή των αιτήσεων των παραγωγών, δεν θα προλάβουν να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν αυτό το σημαντικό βοήθημα και καλώντας το Υπουργείο να δώσει τη σχετική παράταση.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ο Αγροτικός Συνεταισμός Λευκάδας με ενημέρωσε στις 18 Νοεμβρίου για το πρόβλημα που θα παρουσιαζόταν στις αιτήσεις για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω covid, καθώς η αρχική δεκαήμερη προθεσμία (17 έως 27 Νοεμβρίου) δεν θα αρκούσε. Θεώρησα χρέος μου να προωθήσω και να στηρίξω άμεσα το δίκαιο αίτημα, καθώς δεκάδες αγρότες της Λευκάδας κινδύνευαν να μείνουν εκτός αυτού του ευεργετικού μέτρου.

Η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επιδεικνύει άριστα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες που δημιουργούνται στην κοινωνία από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ενεργοποίησε άμεσα το σχετικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έτσι ώστε 145.000 δικαιούχοι να μοιραστούν 126 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 134.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 120.000.000 ευρώ, ώστε με την παράταση δίνεται δυνατότητα να απορροφηθούν και τα υπόλοιπα χρήματα. Ανάλογο πρόγραμμα ξεκίνησε και για τους παραγωγούς της βρώσιμης ελιάς.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι με το μέτρο αυτό, και έπειτα από την παράταση που πετύχαμε ώστε να μη μείνει κανείς πίσω, οι ελαιοπαραγωγοί μας που πλήττονται από την πανδημία θα μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν να στηρίζουν με τη δουλειά τους την αγροτική οικονομία, να προσφέρουν στον τόπο και στις οικογένειές τους.»