ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Μέτρα Προστασίας της Υγείας του λαού ΤΩΡΑ !

Υπερασπιζόμαστε τη Ζωή & τα Δικαιώματά μας

Πέμπτη  26  Νοέμβρη  Πανεργατική  Απεργία

Κινητοποίηση  11:00 πμ  πύλη  νοσοκομείου

(Με όλα τα μέτρα προστασίας)

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.

Μετά την Πανελλαδική ημέρα δράσης στις δημόσιες δομές Υγείας στις 12 Νοέμβρη, τις συμβολικές  συγκεντρώσεις για τον εορτασμό  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που κουρέλιασαν τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης και έστειλαν μήνυμα, διεκδίκησης,  αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα συνεχίζουμε… κλιμακώνοντας τις διεκδικήσεις μας  για  άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Ακόμη  και τώρα που η πανδημία καλπάζει, που καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους, που οι ΜΕΘ και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους που το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για να προστατεύσει την υγεία του λαού.

Έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια, ΜΕΘ, μόνιμο υγειονομικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου με τεράστιες συνέπειες στην έξαρση και επιδείνωση  άλλων νοσημάτων και στη παρακολούθηση και θεραπεία άλλων ασθενειών.

Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές χαρίζει εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες που θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών  με κορονοϊό.  Βαπτίζει επίταξη τη δέσμευση δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη όταν γνωρίζουμε ότι πρόκειται για αγορά υπηρεσιών από το δημόσιο και θα αποζημιωθούν παχυλά.

    Η πανδημία αποκαλύπτει ακόμη  και στον πιο δύσπιστο, τον παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού τομέα υγείας και των κλινικαρχών  και πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το αίτημα για «Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία χωρίς  επιχειρηματική δράση».

Την ίδια στιγμή  οι ανύπαρκτες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποχρεώνουν   τον λαό  να καταφεύγει   στις ιδιωτικές κλινικές και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε  όλοι μας την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας που κάνει χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τις  ανάγκες μας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο» και προσαρμόζονται στις ελλείψεις του κάθε νοσοκομείου. Εκατοντάδες υγειονομικοί νοσούν με κίνδυνο για τη ζωή τους και  συνάδελφοί μας έχασαν τη μάχη με τη νόσο. Ακόμη και τώρα αρνούνται τα μαζικά επαναλαμβανόμενά test στους υγειονομικούς ιδιαίτερα σε όσους δουλεύουν σε τμήματα που εκτίθενται στο ιό με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να γίνονται  εστίες διασποράς της νόσου.  Ακόμη και τώρα αρνούνται να μας εντάξουν στα ΒΑΕ, παρόλο που εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας .

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας που παραπαίουν, μετατρέπει τη χώρα  σε μια «ενιαία υγειονομική περιφέρεια» με στόχο να μετακινείται  προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και όπου υπάρχει «ανάγκη».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη περιοχή μας,  η μετακίνηση παθολόγου από το ΠΕΔΥ-πρώην ΙΚΑ Λευκάδας στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς , αφού πρώτα την είχαν μετακινήσει  στο νοσοκομείο Λευκάδας για να καλύψει τα τεράστια κενά του ! Επιδιώκουν  έτσι στοιχειωδώς να  λειτουργήσουν  τα νοσοκομεία ακόμη και τώρα στο και πέντε, με επικίνδυνα μπαλώματα, μετακινώντας  γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, κάνοντάς τους «λάστιχο»  από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από περιφέρεια σε περιφέρεια.  

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΓΙΑΤΙ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  ΩΣ «ΚΟΣΤΟΣ»

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι αντεργατικές ανατροπές του αιώνα που μας γυρνάνε χρόνια πίσω όταν κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες το 8ώρο.

Αξιοποιούν  την πανδημία για να προωθήσουν νέες βάρβαρες ανατροπές που τις ονομάζουν «εκσυγχρονισμούς». 

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο   που θα καταργήσει το 8ώρο και θα νομιμοποιήσει την 10ώρη εργασία  χωρίς πρόσθετη αμοιβή καταργώντας την υπερωριακή απασχόληση. Επεκτείνουν  την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους και επιχειρήσεις. Θεσμοθετούν  μισθό  200 ευρώ στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Γνωρίζοντας ότι  συσσωρεύεται πολύ οργή και αγανάκτηση που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, εντείνουν την καταστολή και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και επιχειρούν να απαλλάξουν τους εργοδότες από το μόνο εργαλείο που  έχει απομείνει στους εργαζόμενους που  είναι η οργάνωσή  και συμμετοχή τους στα σωματεία.

Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας» (πάνω από 40%). Επιχειρούν να καταργήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων  από το κράτος και τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1,  ηλεκτρονικά μητρώα κλπ), που καταργούν στην πράξη την δυνατότητα της απεργίας .  

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σύστημα που υπηρετούν και διαχειρίζονται  έχει χρεωκοπήσει ιστορικά !  Δεν μπορεί και δεν θέλει  να προστατεύσει τις ζωές της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν μπορεί και δεν θέλει να λύσει καθημερινά προβλήματα που οι πρωτοφανείς  δυνατότητες ανάπτυξης  της επιστήμης και της τεχνολογίας   μπορεί να λύσει. Γιατί,  όλη   η φιλοσοφία του είναι πως θα διαφυλαχτούν και  θα ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πως θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν μια «χούφτα παράσιτα» , που δεν έχουν καμιά σχέση με την εργασία και την παραγωγή, σε βάρος των πολλών, σε βάρος των αναγκών μας!

Γι’ αυτό επιδιώκουν  να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Γι’ αυτό ενοχοποιούν τη νέα γενιά,   τα παιδιά μας, ως ανεύθυνα για τη διασπορά του ιού. Γι’ αυτό τη   διαπαιδαγωγούν στην υποταγή και στην ηττοπάθεια.  Γι’ αυτό  ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση στους  χώρους  δουλειάς, ώστε αύριο να προλάβουν «τους σεισμούς που θα έρθουν» !

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ  ΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί μα τα άλλα κόμματα της άρχουσας τάξης απλόχερα προσφέρουν δις ευρώ μέσω επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών  στους επιχειρηματικούς  ομίλους, που σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, θα ξεπεράσουν τα 21,5 δις ευρώ, την ίδια ώρα αφήνουν απροστάτευτο τον λαό μπροστά στην πανδημία με την εγκληματική διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας .

Εν μέσω πανδημίας, ο κρατικός προϋπολογισμός  προβλέπει  ΜΕΙΩΣΗ δαπανών για την Υγεία το 2021  κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος !

Αν αυτό συνδυαστεί  με την ΑΥΞΗΣΗ  των φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 420 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος  και με την ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ που βαρύνει τις λαϊκές οικογένειες  κατά 340 εκατ. ευρώ καταλαβαίνει κανείς το διαρκές έγκλημα και την ταξικότητα των μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Πόσο μάλλον όταν  από τα 47,8  δις ευρώ  των συνολικών φόρων,  τα 44,4 δις θα τα πληρώσουμε οι λαϊκές οικογένειες, ενώ μόνο  3,4  δις, θα πληρώσουν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας που θυσιάζονται στο βωμό των   κερδών  των επιχειρηματικών ομίλων