Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Μαρκά, μνημείο που συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα όπου κατέθεσαν στεφάνια. Οι συνδικαλιστικοί φορείς, και με την εκδήλωση στη Λευκάδα, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορούν να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα καλύτερα από την κύβερνηση που έχει αφήσει το λαό έκθετο στην πανδημία φτάνοντας να θρηνεί ο λαός δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

Αποδείχτηκαν 2 πράγματα:

Τα πιο ασφαλή μέρη σε όλη την Ελλάδα, ήταν οι συγκεντρώσεις των φορέων για το Πολυτεχνείο

Τα πιο επικίνδυνα ήταν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, οι σύγχρονες εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, αυτά που προκαλούν το φόβο στις κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους. Το «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ» είναι που κάνει τις κυβερνήσεις και τους Αμερικανούς να λυσσάνε!

Tο Εργατικό Κέντρο χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές, στην Αθήνα, στα Γιάννενα και αλλού. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν!

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης!

Το επόμενο διάστημα οργανώνουμε την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη! Το απεργιακό μήνυμα να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο!

18-11-20

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr