ΔΗΛΩΣΗ πρ. Δημάρχου Κων/νου Δρακονταειδή για την 8ης Μεραρχίας,

με αφορμή σχετικό Δελτίο Τύπου του Δ. Λευκάδας

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας που αφορά στην επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της 8ης Μεραρχίας, με την καταβολή αποζημίωσης στους δικαιούχους, ύστερα από την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης, θέλω να επισημάνω τα εξής:

  1. Διαβάζοντας κανείς το Δελτίο Τύπου και μη γνωρίζοντας την υπόθεση (η οποία ξεκίνησε πριν 50 χρόνια), θεωρεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έλυσε το πρόβλημα που η προηγούμενη άφησε άλυτο!

       Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι στη θητεία μας ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που ήταν:

α) Η εκπόνηση μελέτης για την σύνταξη της προβλεπόμενης από το νόμο πράξης αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας, ώστε να υπολογισθεί και καταβληθεί η προσήκουσα αποζημίωση στους δικαιούχους.

β) Με την ολοκλήρωση της μελέτης συντάχθηκε η με αρ.πρωτ.οικ.512/φ/5.32/5-1-2017 υπ’ αριθμ. 1/2017 «Πράξης τακτοποίησης, προσκυρώσεως και αναλογισμού, αποζημιώσεως λόγω ρυμοτομίας ιδιοκτησιών και κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερομένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι άσκησαν ένσταση, ως είχαν νόμιμο δικαίωμα.

γ) Με την ένσταση, ζητούσαν, να αποζημιωθούν για το σύνολο της αναφερόμενης στην απόφαση του δικαστηρίου έκτασης των 2.600 τ.μ., ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πράξης αναλογισμού δικαιούνται αποζημίωση μόνο για 1.492,19 τ.μ., καθόσον για την υπόλοιπη έκταση έχουν υποχρέωση αυτοαποζημίωσης κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις.

δ) Η ένσταση διαβιβάστηκε από την Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) Λευκάδας μαζί με την πράξη αναλογισμού στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για έλεγχο και κύρωση και στην συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αρ. πρωτ. 10162/4360/6-6-2018 Απόφαση Περιφερειάρχη Ι. Ν. με την οποία απορρίφθηκε, ως προς την προς αποζημίωση έκταση. Με την ίδια απόφαση, κυρώθηκε η υπ’ αριθμ.1/2017/6-6-2018 πράξη αναλογισμού, όπως είχε αποσταλεί από την Πολεοδομία Λευκάδας.

ε) Κατά της απόφασης αυτής οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου στις 10-7-2018. Η προσφυγή αυτή απορρίφθηκε. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν στις 5/11/2018 προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της οποίας η εκδίκαση εκκρεμεί.

στ) Προηγουμένως και μετά την κύρωση της πράξης αναλογισμού, ο Δήμος Λευκάδας είχε αποστείλει, μέσω της Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ), το υπ’ αρ.πρωτ.οικ.11818/Φ.5.40/11-6-2018 έγγραφο προς την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας, για τη συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.2882/01 για την εκτίμηση της αξίας της προς αποζημίωση απαλλοτριωμένης έκτασης. Τελικά η αξία του ακινήτου καθορίστηκε από την επιτροπή.

ζ) Τέλος, ο Δήμος Λευκάδας υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας την από 28-2-2019 αίτηση προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για την ως άνω έκταση των 1.492,19 τ.μ. και ανέμενε τη σχετική απόφαση.

 

      Αυτά κάναμε εμείς.

Ολοκληρώσαμε ΣΥΝΤΟΜΑ, το σύνολο μιας εξαιρετικά χρονοβόρας διαδικασίας και αναμέναμε την έκδοση της προσωρινής και της οριστικής τιμής μονάδος, για να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, δεν βγήκε μέχρι τέλους της θητείας μας!

Δεν βγήκαμε όμως να αυτοθαυμαστούμε, γιατί το θεωρούσαμε καθήκον μας, όπως και για όλα τα άλλα. Γι’ αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες.

→      Εσείς τι κάνατε!!! Το αυτονόητο!

         Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου στη θητεία σας και πληρώσατε!

  1. Σε ότι αφορά την καταβολή της αποζημίωσης των 542.118,60 € από πλευράς Δήμου, με χρήματα από το πρόγραμμα των Ληξιπροθέσμων του Υπουργείου Εσωτερικών, να σας θυμίσω ότι πολλές δεκάδες Δήμων έλαβαν αντίστοιχα ποσά. Προς τι, τα πανηγύρια;

Πριν 3 χρόνια, στη θητεία μας, λάβαμε από αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ποσό 1.200.000 € για την καταβολή παλαιοτέρων υποχρεώσεων του Δήμου.

  1. Είναι φανερό εδώ και καιρό, αλλά και από τα παραπάνω, ότι συστηματικά προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε τα πάντα!

Το κάνατε με τα απορρίμματα, το θέατρο, την ανάπλαση της παραλίας, το κτίριο Ζαμπελίων, τα αθλητικά έργα, και τόσα άλλα.

       Οικειοποιείστε ότι περπατά, κολυμπά ή ίπταται!

       Δεν σέβεστε τίποτα και κανέναν!

Συνεχίστε! Το πάτε καλά! Άλλωστε έχετε… καλό δάσκαλο ν’ αντιγράψετε!

       Το μόνο που δεν μας είπατε ακόμη ΕΥΘΕΩΣ, γιατί εμμέσως ο κ. Δήμαρχος το υπονοεί στις αναρτήσεις του, είναι ότι δεν έχουμε πολλά κρούσματα Covid 19, επειδή είστε εσείς στη Δημοτική Αρχή και σας φοβάται!!!

Πλέον, μπαίνετε στο Πάνθεον του τόπου για έναν ακόμα λόγο!

       Από την 1/9/2019 η ιστορία του Δήμου Λευκάδας χωρίζεται πια στα Δημοτικά πράγματα, σε δύο, χρονικά, ιστορικές περιόδους!

       Στην π.Κ. (προ Καλού) και στην μ.Κ. (μετά Καλού) !!!

       Συνεχίστε αυτό που κάνετε!

       Να κάθεστε μπροστά στον καθρέφτη, να τον κοιτάτε και να αναφωνείτε:

ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

Λευκάδα 19/11/2020                                 Δρακονταειδής Κωνσταντίνος

Δημοτικός σύμβουλος – πρ. Δήμαρχος

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»