ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

47 χρόνια μετά την ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κατάσταση όπου, με αφορμή την πανδημία, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να υλοποιήσει τους πιο βάρβαρους και  αντιλαϊκούς σχεδιασμούς  της μεγάλης εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός μας σε συνέχεια της πολιτικής των μνημονίων οδηγείται όχι μόνο  σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση αλλά και  σε κατάσταση περιστολής δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση, αφού σπατάλησε  τις θυσίες του λαού μας κατά την  φάση της πρώτης καραντίνας, χωρίς να πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο  μόνιμης στήριξης της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας που χρόνια οδηγούνται μεθοδικά στην απαξίωση, επιχειρεί με μια σειρά αντιδραστικών νομοθετικών ρυθμίσεων να μεταφέρει γι άλλη μια φορά τα βάρη στον λαό μας.        ( ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών στο δημόσιο με 40 % (!!!) προσωπικό “ασφαλείας”, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, φακέλωμα των εργαζομένων, νόμος για μαζικές  πτωχεύσεις / κατασχέσεις σπιτιών,10ωρο δουλειάς, ελαστικοποίηση χρόνου εργασίας κ.λ.π.). Ταυτόχρονα, αφού  ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων ( ανεξέλεγκτη είσοδο τουριστών, μέγιστες πληρότητες στα μέσα μεταφοράς, απουσία ελέγχων σε χώρους μαζικής εργασίας, επιχείρησε να στοχοποιήσει  την νεολαία. Δίνεται πακτωλός φοροαπαλλαγών και “έκτακτων” ενισχύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις την ώρα   που εργαζόμενοι , άνεργοι και μικροί επαγγελματίες καταδικάζονται στην φτώχεια.

Με τις απαράδεκτες, αντιδημοκρατικές, απαγορεύσεις με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική  απαγόρευση των  δημόσιων  συναθροίσεων άνω των τεσσάρων  ατόμων σε όλη την χώρα, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων ,επιχειρεί  να βάλει στον γύψο τις λαϊκές αντιδράσεις  όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Τα αιτήματα του Νοέμβρη του ‘73 Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, αλλά και Υγεία παραμένουν και σήμερα  επίκαιρα και αδικαίωτα.

Η φτώχεια και η ανεργία βασανίζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού μας, τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται, η αστυνομική βία και καταστολή εντείνεται.

Όταν ο βρώμικος ρόλος του ΝΑΤΟ και των “συμμάχων” μας για την  χούντα και την Κυπριακή τραγωδία είναι καταγεγραμμένος ιστορικά, η εμπλοκή σήμερα της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς  επιβαρύνει τον λαό μας με νέα δυσβάσταχτα βάρη για εξοπλισμούς και οι ίδιοι “σύμμαχοι” εμφανίζονται από τους κυβερνώντες, ως εγγυητές της ειρήνης !

Συνάδελφοι-σες

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί  διαχρονική πηγή δύναμης και έμπνευσης για τους λαϊκούς αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοέμβρη στην πλατεία Μαρκά και ώρα 6:00 μ.μ.

 ΤΟ ΔΣ

Λευκάδα 16/11/2020