Το Σάββατο 14/11/2020 ανακοινώθηκε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, με πρόφαση τον συνωστισμό που προκαλείται από γονείς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών στο σχολείο,  μια μετακίνηση που γίνεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας με χρήση μάσκας και με χρήση αυτοκινήτου για κοντινές αποστάσεις και σε ανοικτό χώρο.

Έκλεισαν τα σχολεία ενώ μας έλεγαν πως η μεταδοτικότητα του ιού στις μικρές ηλικίες είναι από χαμηλή έως ανύπαρκτη.

Έκλεισαν τα σχολεία ενώ πήραν τα καλύτερα μέτρα που μπορούσαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού…μάσκες αλεξίπτωτα και…παγούρια!!!

Έκλεισαν τα σχολεία γιατί είχαν οκτώ μήνες να λάβουν πρακτικά μέτρα όπως πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, εύρεση χώρων για αποσυμφόρηση των τμημάτων και δεν έκαναν τίποτα.

Τουναντίον αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις διότι ως γνωστόν 25 μαθητές μπορούν να στοιβαχτούν σε μια αίθουσα 40 τ.μ. αλλά σε ένα κατάστημα όχι!!!

Έκαναν τα πάντα για να κλείσουν τα σχολεία ενώ όλοι πειθαρχήσαμε και κυρίως τα παιδιά. Δέχτηκαν να φορέσουν μάσκες και να κρύψουν το χαμόγελό τους, δέχτηκαν να κρατήσουν αποστάσεις από τους συμμαθητές και φίλους τους και να στερηθούν την ανθρώπινη επαφή και το παιχνίδι.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

Αν το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός των γονέων…

  • βάλτε διαφορετικές ώρες αποχώρησης των τμημάτων
  • χρησιμοποιήστε τις αίθουσες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και «σπάστε» τα τμήματα
  • εφαρμόστε την εκ περιτροπής εκπαίδευση όπως τον Ιούνιο
  • Εφαρμόστε σπαστό ωράριο…τις τρεις πρώτες ώρες οι μισοί μαθητές της τάξης και τις επόμενες οι άλλοι μισοί, αλλά στο σχολείο τους, στο χώρο τους με τους δασκάλους και τις δασκάλες των.

Ακυρώνετε έρευνες και μελέτες ιατρών και παιδαγωγών περί ελάχιστης έκθεσης των παιδιών σε οθόνες με την υποχρεωτική 3ωρη (!!!) παρακολούθηση μαθημάτων στον υπολογιστή (14:00-17:00) αλλά και την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης το πρωί. Δηλαδή τα παιδιά μας πόσες ώρες θα είναι καθηλωμένα μπροστά στην οθόνη;;;Επιπρόσθετα και αν δεχτούμε όλα τα ανωτέρω…πόσα νοικοκυριά διαθέτουν laptop και tablet ισόποσα με τον αριθμό των παιδιών;;; Και αν οι γονείς απασχολούνται με τηλεργασία;; Και η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να υποστηρίξει όλες αυτές τις εφαρμογές;; Και πόσες οικογένειες είναι αυτές που δεν έχουν ούτε συσκευές ούτε διαδίκτυο;; Και οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες πόσες συσκευές πρέπει να διαθέτουν;;

Η δωρεάν δημόσια παιδεία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα ΟΛΩΝ.

Η τηλεκπαίδευση μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ενήλικες. Τα παιδιά του δημοτικού πρέπει να εξασκηθούν στη γραφή, πρέπει να έχουν το δάσκαλο και τη δασκάλα δίπλα τους διότι η διαδικασία της μάθησης είναι διαδραστική . Πώς θα αλληλεπιδρά ο εκπαιδευτικός με τους μαθητές πίσω από μια οθόνη;;

Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο…στο σχολείο!

ΟΧΙ   ΣΤΟ   ΚΛΕΙΣΙΜΟ   ΤΩΝ   ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ψ Ω Μ Ι    –    Π Α Ι Δ Ε Ι Α    –    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας