ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα  ενάντια στη δικτατορία.  Κάθε χρόνο στέλνει μήνυμα αγώνα και αντίστασης  στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, των εργαζομένων  και του λαού μας. Πόσο μάλλον σήμερα  που σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

Με πρόσχημα μάλιστα την προστασία της υγείας εντείνει την προσπάθεια αποτροπής των εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την αυταρχική απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για «απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων» 4 ή περισσοτέρων ατόμων σε όλη τη χώρα για 4 μέρες και για επιβολή προστίμου σε όσους την παραβιάσουν.

Πρόκειται για απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων !

Αξιοποιεί την πανδημία για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στην αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής της, που όλο και μεγαλώνει. Πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας   για να προστατευτούν τα  συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και ο αυταρχισμός της για φιμωθούν οι φωνές όσων  διεκδικούν και αντιστέκονται στην  αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της..

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο πρόσφατος νόμος για τις διαδηλώσεις, που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης ή περιορισμού τους σε περίπτωση που απειλείται «διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής» της περιοχής, ενώ δίνεται η δυνατότητα διάλυσης της διαδήλωσης και υποχρεώνεται σε καταβολή αποζημίωσης ο οργανωτής σε περίπτωση «φθορών δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας».

Είναι υποκριτικό να κατηγορούνται όσοι θέλουν να τιμήσουν τον αντιδικτατορικό- αντιιμπεριαλιστικό  αγώνα, όταν το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα απέδειξε  πρόσφατα, εν μέσω πάλι πανδημίας, το  πως περιφρουρεί και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ( αποστάσεις, μάσκες κτλ) για την προστασία τη υγείας, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης με  παγκόσμια εμβέλεια.

Αποτελεί  υποκρισία   να επικαλείται τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τις συγκεντρώσεις, ενώ δεν έχει λάβει κανένα μέτρο  για αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους,  με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες διασποράς του ιού. Όταν οχτώ μήνες μετά στις  δημόσιες μονάδες υγείας δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή τους.

Η κυβέρνηση και οι  επιχειρηματικοί όμιλοι που υπηρετεί ανησυχούν, γιατί γνωρίζουν  πολύ καλά ότι η 17η Νοέμβρη κάθε χρόνο αποτελεί σταθμό του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ειδικά φέτος, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας  όπου  τα  συνθήματα  για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι επίκαιρα όσο ποτέ !

Η αγώνας της νεολαίας,  των εργαζομένων και  των  λαού και ενάντια στη Χούντα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για την οργάνωση και του δικού μας αγώνα, ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας, υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας  και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα.

Τιμάμε  την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενισχύοντας  την οργάνωσή μας, παλεύοντας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και  τις επεμβάσεις, ενάντια στην κρατική καταστολή και περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και διεκδικώντας ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν μόρφωση και υγεία.!

Δίνουμε το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή μας στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Μαρκά στις 6:00μμ,  τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Προστατεύουμε τους εαυτού μας, τις οικογένειές μας, τους διπλανούς μας αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε  και μας στερούν, σε μια εποχή που η απογείωση της  τεχνολογίας και  της επιστήμης μας δίνει τη δυνατότητα να λυθούν μια σειρά κοινωνικά ζητήματα και  να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές μας  ανάγκες  που  δυστυχώς συνθλίβονται για τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων !

Το  ΔΣ