ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την απόφαση του Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου να συγκαλέσει την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου (της Παρασκευής 16-10-2020) με το σύστημα “δια περιφοράς“, που χωρίς ουσιώδη λόγο ουσιαστικά ακυρώνει τον διάλογο και στερεί από τους συμβούλους το δικαίωμα και την δυνατότητα να εκφραστούν. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ή κίνδυνος η συνεδρίαση να γίνει δια φυσικής παρουσίας, όπως άλλωστε γίνονται και όλες οι συνεδριάσεις των επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) που μάλιστα λαμβάνουν χώρα σε πολύ μικρότερο χώρο!

Αν όμως ο πρόεδρος επιμένει ότι σ΄ αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος, το τελευταίο που εκ μέρους μου θα ήταν αποδεκτό είναι το σύστημα “με τηλεδιάσκεψη“, καθότι μπορεί το “δια περιφοράς” να είναι μεν νόμιμο, όμως έχει ηθικό έλλειμμα και ούτε προάγει τον διάλογο και την Δημοκρατία.

Ως εκ τούτου και εφόσον η απόφαση της “δια περιφοράς” σημερινής συνεδρίασης δεν αλλάξει, εγώ θα απέχω σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Νικόλαος Φ. Γαζής

Δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου