Συνάντηση εργασίας στην Λευκάδα  είχε η  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ ΑΕ Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου με τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό, για θέματα αρμοδιότητάς της, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων αλλά και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όπως και την αποκατάσταση των πολιτιστικών μνημείων που υπέστησαν ζημιές από τον “ΙΑΝΟ”.

Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον κ. Καλό για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των στερεών αποβλήτων της Λευκάδας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Επίσης, συζήτησαν για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας εργοστασίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Λευκάδα.

Αντάλλαξαν απόψεις για την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο για την εναπόθεση των δεμάτων με τα απορρίμματα, αλλά και τον εν γένει σχεδιασμό εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας για να υποβληθούν αναπτυξιακές μελέτες στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Ιονίων Νήσων.

Σε ότι αφορά στα θέματα πολιτισμού, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού για τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.

Η κα Μοθωναίου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λευκάδας για την ανάγκη καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία καθώς και οι εκκλησίες στην Λευκάδα από την θεομηνία “ΙΑΝΟΣ”. Ζήτησε την συμβολή του Δήμου Λευκάδας προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αποκατάστασή τους.

Επίσης, συζήτησαν για την ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας και την έγκριση της σχετικής μελέτης που έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του φακέλου από τον Δήμο Λευκάδας και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προωθεί ένα πολυδιάστατο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των τοπικών κοινωνιών και συνεργασίες με τους Δήμους το οποίο φυσικά σχετίζεται με την σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων όπως και με την ανάδειξη του πολιτισμού μας και την εξωστρέφεια.