Ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου Γενικών Γραμματέων στην Λευκάδα.

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μεγανήσι , Κάλαμο, Καστό και Λευκάδα Γενικού Γραμματέα Λιμένων Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, τη Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Βίκυς Λοΐζου και  Γενικής Γραμματέως  Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  Χριστιάνας Καλογήρου .

Την Παρασκευή 9/10/2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μεγανήσι, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, την Γενική Γραμματέα  Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Βουλευτή του Λευκάδας Θανάση Καββαδά, την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά και τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Γιώργο Μπουρδάρα.  Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παύλο Δάγλα ,  τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κατωμερίου Βασίλη Σολδάτο και φορείς του νησιού  αναλύοντας  θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Προηγήθηκε επίσκεψη στη νησίδα Κυθρός, όπου η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί ανασκαφικό ερευνητικό έργο στο Σπήλαιο του Πάνθηρα. Η υπεύθυνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Νένα Γαλανίδου μας ενημέρωσε για την πορεία της έρευνας που θέτει για πρώτη φορά το Μεγανήσι στον παγκόσμιο αρχαιολογικό χάρτη. Η ανασκαφή αποκαλύπτει κατάλοιπα της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, όπως λίθινα εργαλεία και οστά θηλαστικών, που έχουν αποτεθεί από τη συστηματική κατοίκηση του χώρου από ομάδες του ανθρώπου του Νεάντερνταλ.

Το Σάββατο 10/10/2020 το κλιμάκιο επισκέφτηκε  τον Κάλαμο και  τον Καστό όπου συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα με τους αντιδημάρχους κο Π.Γιαννιώτη και Χ.Γιανιώτη αντίστοιχα.

Με την  σύσκεψη εργασίας στην Αντιπεριφέρεια την Κυριακή 11/10/2020  ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο νομό. Στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, οι  Γενικοί Γραμματείς Βίκυ Λοΐζου και Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, η Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του ΕΟΑΕΝ Σωτήρης Σκιαδαρέσης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Για την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ Λευκάδας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Μπουρδάρας