Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας διοργανώνει εκδηλώσεις για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998.

«Ο εορτασμός έχει σκοπό να μας υπενθυμίζει τα δραματικά γεγονότα της γενοκτονίας, των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. Μια ημέρα μνήμης, που φέτος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς διανύουμε μια περίοδο μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, από την προκλητικότητα του Τούρκικου Κράτους» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου, θα γίνει σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Στρατιωτικών, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Στρατιωτικών Μονάδων, ενώ κατά τις βραδινές ώρες θα γίνει φωταγώγηση αυτών.

Επίσης, στις 11:15 π.μ., στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19. Οι παριστάμενοι θα πρέπει να τηρούν την απαραίτητη απόσταση του 1,5 m καθώς και να κάνουν χρήση μη-ιατρικής προστατευτικής μάσκας, όπου η ως άνω απόσταση δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί.