Καινοτόμα προβολή του επενδυτικού προφίλ  και των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Enterprise Greece

Με ευρεία συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, το πρώτο διαδικτυακό Synergassia@IonianIslands”, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στα Ιόνια Νησιά αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές, που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στόχος της διαδικτυακής αυτής εκδήλωσης ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των ανταγωνιστικών εξαγώγιμων προϊόντων της.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από 18 ξένες πρεσβείες και 25 εκπρόσωποι Γραφείων ΟΕΥ και ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό από τις εξής χώρες:

Αιγύπτου, Αυστρίας, Βελγίου, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Δανίας, Εσθονίας, Ηνωμένων Αραβικών ΕμιράτωνΕ, Ηνωμένου Βασίλειου, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , Ιράν, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Καναδά, Κόσοβου, Κύπρου, Λετονίας, Λιθουανίας, Μαυροβουνίου, Νιγηρίας, Νοτίου Αφρικής, Νότιου Κορέας, Πορτογαλίας, Ρωσίας, Σιγκαπούρης, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Ταϊλάνδης, Τσεχίας και Φινλανδίας.

Το πρόγραμμα Synergassia, αναδεικνύει την ελληνική Περιφέρεια και το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Υλοποιείται από την Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τα Επιμελητήρια και άλλους τοπικούς φορείς και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων δράσεων, τη διοργάνωση επιτόπιων διπλωματικών αποστολών, τη διοργάνωση  Β2Β με ελληνικές εταιρείες, τη διοργάνωση εξιδεικευμένων δράσεων δικτύωσης των τοπικών κοινωνιών με την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Το Synergassia@IonianIslandsαποτελεί την πρώτη ψηφιακή δράση του προγράμματος και αποτελεί επίσης μία από τις πρώτες δράσεις με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), κο Γεώργιο Φιλιόπουλο, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροδιατροφική Σύμπραξης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, κο Νικόλαο Μουζακίτη, τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συμμετείχε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, όπου παρουσίασε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων ως ασφαλής γεωπολιτικά περιοχή, με υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για αναβάθμιση υποδομών, σύγχρονη ενεργειακή μετάβαση, υποστήριξη της επιχειρηματικότητας,  των υποδομών και υπηρεσιών υγείας καθώς και της πράσινης γεωργίας.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), κος Γεώργιος Φιλιόπουλος, «Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της Εταιρείας, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία όπου οι περισσότερες εμπορικές εκθέσεις ακυρώνονται και οι δράσεις προώθησης των εξαγωγών περιορίζονται λόγω της πανδημίας COVID-19, να στηρίξει κάθε αξιόλογη και καινοτόμα προσπάθεια προώθησης των ελληνικών εξαγωγών αλλά και να δημιουργήσει νέα εργαλεία για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Η Enterprise Greece προχωρώντας σε έναν ουσιαστικό ψηφιακό μετασχηματισμό έχει σχεδιάσει και υλοποιεί εκτός από τα webinars, διαδικτυακούς καταλόγους προϊόντων, newsfeed με τις τελευταίες εξελίξεις σε όλες τις αγορές,  ψηφιακές εκδηλώσεις και B2Bs, καθώς και online καμπάνιες, όπως, «Υποστηρίξτε τις ελληνικές εξαγωγές». Στόχος μας να είμαστε δίπλα στους εξαγωγείς μας και να στηρίζουμε τις  προσπάθειες τους περισσότερο από ποτέ.»

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες: 210 3355705, d.katsimani@eg.gov.gr

 Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:  Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: 2661362281  Ε-mail: ionian.agro@gmail.com