ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ανδρέας Κτενάς είπε τα αυτονόητα! 

Όλοι μαζί για μια Περιφέρεια ισονομίας μεταξύ των νησιών μας!

Οι αντιδράσεις του Βουλευτή Κέρκυρας (ΚΙΝΑΛ) κ. Δημητρίου Μπιάγκη για την πιθανή δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα, είναι ατυχείς για πολλούς λόγους και δεν τον τιμούν.

  1. Φαίνεται ότι ο κ. Μπιάγκης δεν έχει περιφερειακή συνείδηση παρ΄ ότι ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος ή δεν διστάζει να την θυσιάσει προς όφελος μικροπολιτικό “χαϊδευοντας” το ακροατήριό του.
  2. Δεν φέρεται σωστά ως Βουλευτής του έθνους, αφού δεν προτάσσει το γενικό καλό, δηλαδή δεν αποδέχεται τα επιχειρησιακά και αντικειμενικά κριτήρια μιας επιλογής, όπως αυτής του τόπου εγκατάστασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας έναντι των τοπικών ενδιαφερόντων.

Από το χρονοντούλαπο της πολιτικής ηχούν οι “κορώνες” του κ. Μπιάγκη.

Ποιος διεθνής Οργανισμός σήμερα δεν έχει περιφερειακές Υπηρεσίες;

Ας μάθει κάτι από την αποκέντρωση του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει δυο Υπηρεσίες – Οργανισμούς στην χώρα μας (όχι διοικητικές).

Ο Ανδρέας Κτενάς είπε και έγραψε τα αυτονόητα. Πράγματι, η Περιφέρειά μας γίνεται ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη όταν κάθε Περιφερειακή Ενότητα, έχει ευκαιρίες και νέες δυνατότητες, όταν οι επιλογές της Περιφέρειας ή της Κυβέρνησης που αφορούν όλα τα νησιά μας γίνονται με αντικειμενικά και επιχειρησιακά κριτήρια.

Αυτές τις αρχές και τις δεσμευσεις υπηρετούμε.

Ναι, λοιπόν, αν πρέπει να γίνει στην Λευκάδα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για αν εξυπηρετεί καλύτερα τους κοινούς στόχους, να γίνει.