ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΩΡΑ 1:30 μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΠΑΙΔΙΩΝ  ΜΑΣ  ΔΕΝ ΤΖΟΓΑΡΕΤΑΙ !

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, γονείς.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου άνοιξαν τα σχολεία.  Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας παρά τις διαμαρτυρίες συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και σωματείων συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και η προστασία της υγείας  για τους  μαθητές, τα παιδιά μας δηλαδή,  και  τους εκπαιδευτικούς, κι ενώ  βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με τα κρούσματα να παίρνουν την ανηφόρα  και τα υγειονομικά πρωτόκολλα  να έχουν γίνει λάστιχο.

Η κυβέρνηση  άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος, δεν έκανε τίποτα τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά ξέροντας πολύ καλά  ότι με την  πανδημία δεν τελειώσαμε και το Φθινόπωρο που είναι μπροστά μας, η κατάσταση θα γίνει πιο σύνθετη μιας και θα αρχίσουν και οι εποχιακές  ιώσεις.

Δε φρόντισε να προετοιμάσει τα σχολεία, να εξασφαλίσει αίθουσες , να αραιώσει τα τμήματα για να μην είναι τα παιδιά μας παστωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Δε φρόντισε να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς μιας και έχουν να γίνουν προσλήψεις σε  εκπαιδευτικούς για πάνω από δέκα χρόνια και τα κενά στην εκπαίδευση είναι τεράστια. Δεν μερίμνησε να προσλάβει τις απαιτούμενες καθαρίστριες για να καθαρίζονται σχολαστικά τα σχολεία που φιλοξενούν τη μισή μέρα τα παιδιά μας. Δεν φρόντισε για επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας.

Αντίθετα στοχοποιεί  τα  παιδιά μας  και εμάς προβάλλοντας για μια ακόμη φορά  την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της μεγάλες ευθύνες. Διότι,  γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι καταστρεπτική    για την  υγεία των παιδιών  μας, γιατί πάνω από όλα προέχει η προστασία των  κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η  κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί με τις παλινωδίες της και τις αντιφάσεις της στη διαχείριση της πανδημίας τροφοδοτεί  διάφορες «ψεκασμένες» και ανορθολογικές θεωρίες, όπως το ζήτημα για τη  μη χρήση  της μάσκας που είναι και βολικές  γι’ αυτήν, γιατί έτσι αποκρύβει όλα τα απαραίτητα συνολικά  μέτρα που έπρεπε να πάρει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι «επιλέξιμες δαπάνες»!  Για αυτό και επιμένουν να μη δίνουν ούτε ένα ευρώ από τα 70 δις που θα μπουν στα ταμεία, αλλά να τα κάνουν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συμμετέχουμε στην  κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας,  και καλούμε τους συναδέλφους μας  υγειονομικούς, τους  εργαζόμενους και τους γονείς, η αγανάκτηση και η οργή που δικαιολογημένα υπάρχει  να γίνει οργανωμένος συλλογικός αγώνας.

Η υγεία των  μαθητών , των παιδιών μας,  των οικογενειών μας και των εκπαιδευτικών δεν εμπόρευμα, είναι ανεκτίμητο δικαίωμα και πρέπει να το υπερασπιστούμε.

Τέρμα πια στην κοροϊδία !

Να αναλάβει η κυβέρνηση τώρα τη δική της  κρατική ευθύνη!

Διεκδικούμε αιτήματα αιχμής:

  • 15 μαθητές ανά τμήμα
  • Μονιμοποίηση όσων εκπαιδευτικών δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Μονιμοποίηση τουλάχιστον 15000 καθαριστριών για τις ανάγκες σε καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
  • Έκτακτο κονδύλι για την αγορά επαρκών και κατάλληλων Μέσων Ατομική Προστασίας.

Το  ΔΣ