Π.Ε. Λευκάδας: «Η Λευκάδα έχει σοβαρές πιθανότητες για να υποδεχθεί και να στεγάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) Ιονίων Νήσων»

Το νησί της Λευκάδας φαίνεται να προκρίνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Λευκάδα πλεονεκτεί σύμφωνα με τα επιχειρησιακά δεδομένα, διότι βρίσκεται στο μέσον των Ιονίων Νήσων, έχει εύκολη πρόσβαση μέσω της Πλωτής Γέφυρας, επιτυγχάνεται ιδανικός συντονισμός με τα Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ηπείρου στα Ιωάννινα και Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, και γενικότερα, φαίνεται να εξυπηρετεί ιδανικά το σχεδιασμό και τους στόχους της Πολιτικής Προστασίας, που αποτελεί και το ζητούμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για το συγκεκριμένο θέμα, με εντολή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου, για να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο του Υπουργείου, προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και παρέδωσε πλήρη φάκελο με προτεινόμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Π.Ε. Λευκάδας, το οποίο φαίνεται να πληροί της κατάλληλες προδιαγραφές για να επιλεγεί για τη δημιουργία Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.

Σημειωτέον, ότι θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν από την Ελληνική Κυβέρνηση δεκατρία (13) Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα από την Πολιτική Προστασία, σε τόπους που θα επιλέξουν οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.