ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

        ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

 

Καταδικάζουμε  την απόφαση του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λευκάδας (που πάρθηκε κατά πλειοψηφία), με την οποία μετακινείται συμβασιούχος εργαζόμενη, η οποία προσλήφθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας με ειδικότητα τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων,  από το τμήμα Διαγνωστικών Εργαστηρίων (Αιματολογικό-Μικροβιολογικό-Βιοχημικό) στην Διοικητική Υπηρεσία σαν γραμματέας στο γραφείο του Διοικητή ,σε  ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο  από την  ειδικότητά της και για τον σκοπό για τον οποίο προσλήφθηκε .

Θεωρούμε ότι  η απόφαση αυτή είναι εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους του τμήματος των εργαστηρίων και όχι μόνο, όταν γίνεται σε μια δύσκολη γενικά  περίοδο εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού, η οποία γίνεται πιο έντονη λόγω των αναρρωτικών αδειών δύο συναδέλφων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αποτελεί πρόκληση απέναντι στους  συνάδελφους  με είκοσι και τριάντα  χρόνια υπηρεσίας  που έχουν   προσφέρει τα πάντα για να μπορεί  να λειτουργεί το τμήμα αυτό   και να καλύπτει  τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η  απόφαση αυτή της  μετακίνησης λαμβάνεται τρεις μήνες  μετά  την  ψήφιση  από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου του νέου οργανισμού του (πλην εκπροσώπου των εργαζομένων και προέδρου του σωματείου που τον καταψήφισε γιατί είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες), που προβλέπει, ότι για τη λειτουργία αυτού  του τμήματος  απαιτούνται  15 μόνιμοι τεχνολόγοι.

Αυτοαναιρούνται   δηλαδή, λίγες εβδομάδες αργότερα  με την απόφασή τους αυτή , όταν ουσιαστικά συμφωνούν και εγκρίνουν   αυτή τη μετακίνηση.

Στο τμήμα  αυτή τη στιγμή εργάζονται πέντε  μόνιμοι, δύο  συμβασιούχοι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που η σύμβασή τους λήγει αρχές Φεβρουαρίου 2021, σε λίγους μήνες δηλαδή,  ενώ δύο  ακόμη τεχνολόγοι  βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Επίσης  μια ακόμη συνάδελφος έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Από τις τρεις  συμβασιούχους που προσλήφθηκαν την Άνοιξη στη διάρκεια του πρώτου κύματος  της πανδημίας, η μία δουλεύει σε κυκλικό ωράριο, η δεύτερη  δουλεύει   πρωινό ωράριο και όχι κυκλικό  που είναι οι ανάγκες του τμήματος και η τρίτη είναι η εργαζόμενη που  μετακινείται  με  αυτή την  απόφαση σαν γραμματέας στο γραφείο του Διοικητή  .

Συνολικά δηλαδή εργάζονται στο τμήμα,  8 τεχνολόγοι «μάχιμοι» σε κυκλικό ωράριο όταν οι ανάγκες είναι για 15 όπως προβλέπει ο οργανισμός που τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου και ο Διοικητής   ψηφίσανε !

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται όταν  οφείλονται στους εργαζόμενους του τμήματος  δεκάδες ρεπό, ένα μεγάλο μέρος της άδειας του 2019 και όλη η άδεια  του  2020.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής που αποδυναμώνει περαιτέρω το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα.
  • Να καλυφθούν όλες οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό – Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
  • Να σταματήσουν οι μετακινήσεις του προσωπικού από τμήμα σε τμήμα και  σε διαφορετικά καθήκοντα   από την ειδικότητα τους.

Το  ΔΣ