Είναι κοινό μυστικό πλέον το άγχος του πρώην δημάρχου, πρώην υποψηφίου βουλευτή, πρώην αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου, να παραμείνει πολιτικά “ζωντανός” και με …μέλλον. Μα και να είχε κανείς αμφιβολία γι αυτό του το άγχος, ο πρώην (όλα τα παραπάνω και με την χρονικά σειρά που αναφέρονται) κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τον πείσει.

Έτσι, αφού του πήρε περίπου ένα εννιάμηνο για να συνειδητοποιήσει και να χωνέψει(;) την εκλογική του συντριβή, αλλά και να συμβιβαστεί με το ακόμη ένα -και μάλλον ακατάρριπτο- ρεκόρ που οικονόμησε, πως είναι ο μοναδικός εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας που αποτυγχάνει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών(!), τελευταία μας προέκυψε αγχωμένος επαναστάτης χωρίς αιτία.

Προσέξτε τι έγινε: Ενημερώνει με ένα απλό δελτίο του ο βουλευτής τους Λευκαδίτες για την πρόοδο των εργασιών και την οσονούπω παράδοση της πρόσβασης και της παραλίας των Εγκρεμνών στους Λευκαδίτες και στους επισκέπτες τους, αρπάζει το λάβαρο της επανάστασης ο πρώην και καταφέρεται κατά του αιρετού πως δήθεν πάει να σφετεριστεί ένα δικό του έργο! Κι όταν δέχεται την πρέπουσα απάντηση απ΄ τον βουλευτή, παίρνει την πλειοψηφία της ομάδας του και τρέχει επί τόπου να επιθεωρήσει το έργο και να εκδώσει νέο δελτίο τύπου, για το πόσο καλά τα είχε κάνει ο ίδιος πριν από …πέντε χρόνια!

Όταν ανάψει όμως μέσα σου η σπίθα της επανάστασης και αν μάλιστα τυχαίνει να σε τρώει και το σαράκι της επανεκλογής (κάπου), τότε δύσκολα θα σταματήσεις τις επαναστατικές σου ενέργειες…

Επόμενος στόχος λοιπόν του πρώην δημάρχου τώρα, είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί έκανε το αυτονόητο και στην ζοφερή συγκυρία που ζούμε λόγω της πανδημίας, προσκάλεσε την προσεχή συνεδρίαση του Σώματος με τηλεδιάσκεψη!

Κραδαίνοντας εκ νέου το λάβαρο της επανάστασης ο πρώην, επιτέθηκε λάβρος κατά της τηλεδιάσκεψης και κατά του προέδρου, ο οποίος βέβαια επίσης του έδωσε την κατάλληλη απάντηση…

Δεν είναι στις προθέσεις μου να συνηγορήσω υπέρ του προέδρου ή υπέρ οποιουδήποτε άλλου. Ούτε και έχω πρόθεση να  αντιπαρατεθώ με έναν πρώην, του οποίου την δύσκολη θέση και ψυχολογία αντιλαμβάνομαι και κατανοώ. Όμως θεωρώ χρήσιμο και δίκαιο να πω ότι δεν είναι μόνον ο δήμαρχος που συμφωνεί με την επιλογή του προέδρου για τηλεδιάσκεψη, γιατί έχω την αίσθηση πως το σύνολο ή σχεδόν το σύνολο των μελών του Δ. Σ. συμφωνούν, πλην Δρακονταειδή  και των συν αυτώ βέβαια!

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει τόση σημασία τι αίσθηση έχουμε, αλλά τα γεγονότα πέρα από κάθε αμφιβολία. Κι αυτό που γνωρίζω είναι πως τα μέλη της παράταξης “Δίαυλος” όχι μόνο καλωσορίζουν την τηλεδιάσκεψη ξανά, αλλά και ότι ο επικεφαλής τους Κώστας Γληγόρης το έχει ζητήσει από τον πρόεδρο. Συνεπώς κ. πρώην δήμαρχε, θα πρέπει να επεκτείνετε την επίθεσή σας και στην Αντιπολίτευση ή έστω σε μέρος της, αν θέλετε να είσθε δίκαιος. Οι επαναστατικές σας κορώνες άλλωστε αποτελούν πηγή χαμόγελου για πολλούς και ξέρετε πόσο πολύτιμα είναι τα χαμόγελα στην δύσκολη τούτη περίοδο!…

Ο Σχολιαστής

via fortsalefkada.gr