Για άλλη μια φορά, η Λαϊκή Συσπείρωση προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο, «εγκατέλειψε» το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να προλάβει διασυνδέσεις αναχώρησης, ενώ η συνεδρίαση συνεχιζόταν, όταν άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είχαν προβλέψει να αναχωρήσουν αργά στην ημέρα ή την επόμενη μέρα, για να μπορέσουν, με άνεση χρόνου, να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Άξιζε να τιμήσουμε, εκτός της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον τόπο που μας φιλοξενούσε.

Ύστερα από τις καταγγελίες της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων για μεθόδευση περί μη συζήτησης του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην 15η συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, το οποίο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στη Ζάκυνθο, στις 02/08/2020, το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου επιθυμεί να αναφέρει τα κάτωθι.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν έγινε καμία συμφωνία για ολοκλήρωση των θεμάτων έως τις 14:30, μόνον εκτίμηση για την ώρα ολοκλήρωσης, μιας και κάποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έπρεπε να ταξιδέψουν. Συμφωνία –επ’ ουδενί- δε γίνεται, εφόσον τα θέματα του Συμβουλίου συζητούνται –και ποσό μάλλον σε μια συνεδρίαση που είχε μήνες να πραγματοποιηθεί δια ζώσης, λόγω της πανδημίας – και παρόλη την ευθύνη και τις προτροπές του Προεδρείου να τηρηθεί ο χρόνος των εισηγήσεων και της διαλογικής συζήτησης, συχνά ξεπερνιέται, κυρίως από εκπροσώπους της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που εξαντλούν κατά πολύ το χρονικό όριο της λήψης λόγου.
  • Η σειρά της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέτεται ανάλογα με τις έδρες της κάθε παράταξης και μάλιστα, η ίδια η Επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Μπαλού, ενημερώθηκε κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κο Μουζακίτη για την 15η συνεδρίαση και συμφώνησε να συζητηθούν πρώτα οι προτεινόμενες Προγραμματικές Συμβάσεις, ύστερα το θέμα της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και στο τέλος το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Από το Προεδρείο δόθηκε ο λόγος στην Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα Μπαλού, για να εισηγηθεί το εν λόγω θέμα στις 2:15, και η ίδια αφού διαπίστωσε πως πολλοί εκ της παράταξής της, θα έφευγαν στο επόμενο χρονικό διάστημα, επέλεξε να αποσύρει το θέμα.

Εν ολίγοις, το Περιφερειακό Συμβούλιο, δε λειτουργεί αλά καρτ, αλλά με κανόνες και με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του , τον οποίο τιμά και προσπαθεί πάντα να τηρεί, παρά τις δυσκολίες που συχνά αναδύονται στη λειτουργία του.

Όλα τα άλλα, είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» για τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 Νικόλαος Μουζακίτης