Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Π.Ε. Λευκάδας

Πολύ ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 / πορτοκαλί συναγερμός) προβλέπεται για αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 η πρόβλεψη για την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας είναι για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 / κίτρινος συναγερμός).

Η Π.Ε. Λευκάδας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και έχει προχωρήσει ήδη σε ενεργοποίηση του μηχανισμού της για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων.

Οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά παρακαλείται να τηλεφωνήσει ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, κάψιμο ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα όπως είναι τα δισκοπρίονα και οι συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κλπ.).

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κλπ. για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο χόρτων, κάπνισμα μελισσών, κλπ.).

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο (η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η καύση αγρών.

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά (https://drive.google.com/file/d/1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C/view?usp=sharing).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 – Σε αυξημένη ετοιμότητα η Π.Ε. Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΠολιτικήΠροστασία #Φωτιά #Πυρκαγιά #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων