Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορούν μάσκες μέσα στην τάξη οι μαθητές.

Η Νίκη κεραμέως μίλησε σήμερα Πέμπτη στον ΣΚΑΪ όπου αρχικά σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας ότι ακόμα υπάρχουν πολλές εβδομάδες μέχρι το άνοιγμά τους, το οποίο θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Παρατήρησε επίσης πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται, βασίζονται πάνω στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο σενάρια τα οποία είναι τα πιο πιθανά για την λειτουργία των σχολείων.

Το πρώτο σενάριο είναι να ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, ήτοι μάσκες αλλά “και ότι μας υποδείξουν οι ειδικοί”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Το 2ο σενάριο είναι να γίνεται η εκπαίδευση εκ περιτροπής, δηλαδή τα μισά παιδιά τις μισές ημέρες και τις υπόλοιπες οι άλλοι μαθητές.

“Υπάρχει ο στόχος να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία”.

Η κ. Κεραμέως υπενθύμισε πως τα παιδιά μεταδίδουν πολύ λιγότερο τον κορονοϊό απ’ ότι ο ενήλικοι.

Πάντως, η υπουργός δεν απέρριψε το σενάριο να υπάρχει ταυτόχρονα και εκ περιτροπής εκπαίδευση και να φοράνε οι μαθητές μάσκα μέσα στην τάξη.

“Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια”, τόνισε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, εάν θα συνεχισθεί η τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που θα είναι σπίτια τους στην εκ περιτροπής εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως απάντησε πως δεν θα μειωθεί απαραίτητα η εκπαιδευτική ύλη, όπως δεν έγινε την προηγούμενη φορά επειδή ήταν μικρότερα τα γκρουπ των μαθητών στις αίθουσες και προχωρούσε η ύλη γρηγορότερα.

“Το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης είναι μέσα στις πρακτικές”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος η υπουργός είπα πως “όπως κάναμε και την προηγούμενη φορά, είχαν εκδοθεί αναλυτικότατες οδηγίες για κάθε πτυχή αντιμετώπισης της κρίσης. Προσαρμόστηκαν σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Προφανώς οι ειδικοί θα δώσουν οδηγίες.”

via thetoc.gr