Τη λειτουργία στην Λευκάδα τμήματος μετεκπαίδευσης εργαζομένων και ανέργων στον τουρισμό ζήτησε ο Θανάσης Καββαδάς από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα

 Τις προοπτικές και τα δεδομένα για να ενταχθεί και η Λευκάδα στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, συζήτησαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα σε συνάντηση εργασίας που είχαν στο Υπουργείο.

Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου να αναβαθμίσει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης, ο κ.Καββαδάς ζήτησε από τον κ.Κόνσολα να συμπεριλάβει την Λευκάδα στους σχεδιασμούς, με τη δημιουργία μιας δομής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εξειδικευμένης στις υπηρεσίες τουρισμού. Ο Βουλευτής πρότεινε συγκεκριμένα τη δημιουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και τμήματος μετεκπαίδευσης εργαζομένων.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η δημιουργία ΙΕΚ, η οποία απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις, θα πρέπει να τεθεί ως μεσοπρόθεσμος στόχος. Ως εκ τούτου, η βραχυπρόθεσμη λύση που συμφωνήθηκε είναι να δημιουργηθεί άμεσα  στην Λευκάδα Τμήμα Μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στον τουρισμό, για το οποίο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Πρόκειται για τμήματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων, που περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού (μαγείρων, υποδοχής, επισιτισμού, ζαχαροπλαστικής, οροφοκομίας-καμαριέρες). Έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Για το ζήτημα αυτό ο κ.Καββαδάς θα έχει άμεσα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουρισμό της Λευκάδας για να υποβληθεί επισήμως το αίτημα και να λειτουργήσει το τμήμα μετεκπαίδευσης στο νησί, ενώ για το θέμα του ΙΕΚ ο κ.Κόνσολας και ο Βουλευτής συμφώνησαν να το εξετάσουν εκ νέου σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε δήλωση του ο κ.Καββαδάς τονίζει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Κόνσολα που έδειξε ενδιαφέρον αλλά και διάθεση ανταπόκρισης στην πρόταση μου να φιλοξενήσει η Λευκάδα μια δομή τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στις επαγγελματικές δεξιότητες των εργαζομένων αλλά και επαγγελματισμό και ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πέρα από την προοπτική δημιουργίας ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, μπορεί άμεσα από τις αρχές του 2021 να λειτουργήσει στη Λευκάδα ένα από τα τμήματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στον τουρισμό, με συγκεκριμένες ειδικότητες. Αποτελεί ένα ουσιαστικό στόχο, που μπορούμε να τον κάνουμε άμεσα πράξη και για το σκοπό αυτό θα επιδιώξω συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού στο νησί μας».