ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδος και οι εκδόσεις FagottoBooks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λευκαδίτη δημοσιογράφου -συγγραφέα ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ, με τίτλο : “Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ”, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 στις 8.30μμ, στο κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός” στην πόλη της Λευκάδας.

Παρουσιάζουν οι: Πάνος Σόμπολος, δημοσιογράφος-συγγραφέας (πρ. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ), Iουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη (δημοσιογράφος-συγγραφέας).

Συντονίζει η : Άννα Κανδύλη, δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα του βιβλίου και ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή και Δημήτρης  Ζακυνθινός.

Θα τραγουδήσει η «Αγιομαυρίτικη Παρέα».

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα  Γκερέκου

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ 2645022620 (Πνευματικό Κέντρο)

Το νέο βιβλίο  του δημοσιογράφου-συγγραφέα  ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ (280  σελίδες),περιλαμβάνει:

-Ένα μεγάλο οδοιπορικό(ταξιδιωτικό) στη Λευκάδα  με ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές σε κάθε  ένα χωριό και στην πόλη.

—Ιστορικά και λαογραφικά  στοιχεία.

-΄Ηθη, έθιμα και παραδόσεις.

-Σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό  ιδίωμα.

—Τριάντα φάρσες  και χιουμοριστικές ιστορίες των παλιών κατοίκων της πόλης(μπρανέλων).

—-Ειδικά αφιερώματα  στον Λευκάδιο Χέρν, στο  καρσάνικο κέντημα, στα παραδοσιακά προιόντα  του νησιού,στην τοπική κουζίνα και στο  λευκαδίτικο  κρασί.

-Σπάνιες παλιές  φωτογραφίες.

—Ποιήματα  του συγγραφέα  για τη Λευκάδα.

————

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ :Ο  ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”(από το 1983) και συγγραφέας.Γεννήθηκε   και μεγάλωσε στη Λευκάδα.

Σπούδασε δημοσιογραφία.Καλύπτει το ρεπορτάζ για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ που έχουν σχέση με την ασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα. Aπο το 2007 εως το 2011 διετέλεσε εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στα ”ΝΕΑ” στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών).Το 2005 βραβεύτηκε για τη δημοσιογραφική συμβολή του κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές με τίτλους :«Θαλασσινό Ελεγείο», «Το Άλλο Μπλέ», «Ορφέως 2»(εκδόσεις ‘ΑΓΚΥΡΑ’), και «Χορεύουν τα Κόκκινα»(εκδόσεις ‘ΑΓΚΥΡΑ). Στίχοι του έχουν μελοποιηθει από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

Σημαντική είναι η συμβολή του στην τουριστική προβολή της Λευκάδας καθως και στη διάσωση της πολιτιστικής και πνευματικής  παράδοσης του νησιού.

Παντρεμένος με τη Σοφία Αναγνωστοπούλου εχει δύο παιδιά:τον Παναγιώτη και τη Μυρτώ.Νονός του ειναι ο γνωστός Λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.