Χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση 5 έργων σε περιοχές της Λευκάδας εξασφάλισε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι πιστώσεις αφορούν την ολοκλήρωση ενός παλαιότερου και την κατασκευή τεσσάρων νέων έργων. Συγκεκριμένα:

  • Ολοκλήρωση έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος από θέση Πόντη προς θέση Νηρά Δ.Ε. Απολλωνίων» (τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και διαγράμμιση οδοστρώματος)
  • Επισκευή της κυρίας δημοτικής οδού Κατωχωρίου και λοιπών οδών του οικισμού
  • Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην κοινότητα Αγίου Πέτρου
  • Αποκατάσταση οδοποιίας Δ.Δ. Δραγάνου
  • Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων Δ.Ε. Απολλωνίων

Σχετικά με το θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Μετέφερα σήμερα στον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή πέντε αιτήματα χρηματοδότησης για ένα παλαιό και 4 νέα έργα για την Λευκάδα.

Πρόκειται κυρίως για οδικά έργα και έργα αποκατάστασης απολύτως απαραίτητα, ιδίως για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς αφορούν όχι μόνο τις ασφαλείς μετακινήσεις τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για την ίδια τη δυνατότητα μετακίνησής τους, η οποία είχε καταστεί δυσχερής έως ανέφικτη.

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα που κατέθεσα και, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γεώργιο Καραγιάννη, δέσμευσε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ για την υλοποίησή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία που έχουμε. Σε κάθε ανάγκη που έχει παραστεί, έχω αισθανθεί ότι η Λευκάδα έχει ισχυρούς συμμάχους, έχει στο πλευρό της μία Κυβέρνηση που κατανοεί πλήρως τις ανάγκες του νησιού μας και των κατοίκων του κι έχει στις προτεραιότητές της τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.»