Οι παραλιακές επιχειρήσεις της οδού Σικελιανού εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη γεμάτη ανακρίβειες δημόσια ανακοίνωση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας.

Για να δικαιολογήσει την άστοχη δική του απόφαση επιχειρεί να παραπλανήσει το κοινό τόσο όσο ως την χρησιμότητά της  όσο και τη διαδικασία λήψης της ισχυριζόμενος ότι λήφθηκε «…κατόπιν σύμφωνης γνώμης των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων…..» ενώ αυτό είναι αναληθές.

Ειδικότερα η απόφασή του δημιουργίας ελεύθερης ζώνης 1,50 μέτρου από την άκρη της θάλασσας (κρηπίδωμα)  έως τα τραπεζοκαθίσματά μας ( για χρήση κατά την γνώμη του των πεζών) και μετακίνηση της σειράς αυτής της τραπεζοκαθισμάτων μας μέσα στο οδόστρωμα της οδού Σικελιανού είναι μονομερής δική του απόφαση, την οποία μονομερώς έλαβε και μονομερώς αυτοσυγχαίρει τον εαυτό του στη δημόσια ανακοίνωση του  για τη χρησιμότητα και λειτουργικότητά της. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, καταστήματα, εργαζομένους και απλούς  πολίτες είναι μία απόφαση άστοχη, ακατανόητη, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και προσβάλλει και αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Καμία χρήση πεζών δεν εξυπηρετεί η ελεύθερη λωρίδα δίπλα στη θάλασσα και στη λωρίδα αυτή πρέπει να είναι (όπως ήταν πάντα) τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων, απομονωμένα δίπλα στη θάλασσα, ώστε να μην ενοχλούν το υπόλοιπο κοινό και να προσφέρουν αναψυχή στους επισκέπτες της πόλης μας ( για το καλό όλης της πόλης) . Αντιθέτως είναι η συγκεκριμένη ζώνη είναι και επικίνδυνη για το κοινό καθόσον αν τυχόν εκεί κινηθούν ποδήλατα , πατίνια, παιδάκια κλπ πολύ πιθανόν να συμβούν και ατυχήματα .

Η απόφαση πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να γίνει άμεσα αλλαγή χρήσης ώστε να διορθωθεί προ της καταστροφής το σφάλμα. Είναι δε και καταδικαστική για τις επιχειρήσεις μας στην πιο δύσκολη περίοδο.

Είναι επίσης καταδικαστική και για την πόλη και τις ανάγκες του κοινού αφού η ελεύθερη λωρίδα 1,5 μέτρο δίπλα στη θάλασσα δεν εξυπηρετεί τίποτε, στη δυτική παραλία δεν υπάρχουν λιμενικές δραστηριότητες, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λιμένας , δεν εμποδίζεται καμία κυκλοφορία  ιδιοκτητών , ούτε χρηστών σκαφών. Πρόκειται για προστασία φανταστικής και ανύπαρκτης ανάγκης κυκλοφορίας πεζών από λωρίδα από την οποία δεν κυκλοφορεί κανείς. Εκεί δίπλα στη θάλασσα πρέπει να βρίσκεται η 2η σειρά τραπεζοκαθισμάτων μας και όχι εντός της οδού Σικελιανού , η οποία είτε το βράδυ ως πεζόδρομος , είτε τις πρωινές ώρες ως δρόμος ή πεζόδρομος  πρέπει να χρησιμοποιείται από το κοινό .

Δεν επιθυμούμε να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ως προς την σκοπιμότητα, χρησιμότητα και νομιμότητα της απόφασής του και δεν θα επεκταθούμε άλλο αλλά αναγκαζόμαστε να του απαντήσουμε δημόσια επειδή δημόσια μας εκθέτει στο κοινό ως συμμέτοχους μιας  μονομερούς δικής του απόφασης με την οποία υπάρχει αγανάκτηση.

Θα επιδιώξουμε με κάθε μέσο διαλόγου την ανάκληση της απόφασης αυτής και πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αντιληφθεί το λάθος του. Για τις αιτιάσεις του ότι έχει δώσει παραπάνω χώρο στα καταστήματα απαντάμε ότι η Πολιτεία αποφάσισε παραπάνω χώρο για όλη την Ελλάδα και όχι για χάρη μας εκείνος προς διάσωση της οικονομίας μας, σε μια τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα, οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι και με αντίστοιχη μείωση της απόστασης των ήδη μειωμένων τραπεζοκαθισμάτων λόγω Covid .

Ελπίζουμε οι λοιπές αρχές του τόπου να μας συμπαρασταθούν.

Οι επιχειρήσεις:

Επιχείρηση                                                    Ονοματεπώνυμο                                        

ΠΙΠΕΡΙΑ                                                          ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ

LAGOON                                                         ΠΕΝΤΕΣΠΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ                                             ΣΑΛΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

VECCHIA CASA                                               ΣΑΛΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

CASA AZUL                                                     ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

EXCESS                                                            ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

KARMA                                                           ΒΛΑΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΒΡΕΤΟΥ ΑΘΗΝΑ

PIATTELLO                                                      ΒΕΝΕΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΧΑΡΤΕΣ                                                            ΠΕΤΟΥΣΗΣ Π & ΣΙΑ ΕΕ ΧΑΡΤΕΣ

ΖΕΥΚΙ                                                                ΓΙΑΠΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

NAMASTE                                                        ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ