Επερώτηση της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία και του επικεφαλής αυτής κου Σπύρου Σπύρου.

Θέμα: «Τα σεισμόπλητα Κουρουκλάτα μετά από 6 χρόνια παραμένουν στην ίδια κατάσταση»

Τα Κουρουκλάτα, ένα από τα πολλά σεισμόπληκτα χωριά της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς του 2014, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια παραμένουν ξεχασμένα. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο δεν επιτρέπουν ούτε καν την πρόσβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης. Η έξοδος του χωριού από την πίσω πλευρά που συνδέεται το χωριό με την Επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Φισκάρδο έχει παραμείνει σε πολύ κακή κατάσταση.

Στην περίοδο της πρώτης αιρετής περιφερειακής αρχής είχε κατασκευαστεί τμήμα περίπου 300 μ. με σκυρόδεμα προκειμένου να αποκατασταθεί σε ένα βαθμό η βατότητα του δρόμου. Απέμενε όμως περίπου άλλο τόσο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην πρόσβαση. Ο δρόμος αυτός όμως δεν ολοκληρώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια ούτε βέβαια και ο Δήμος προχώρησε σε κάποιες για το πρώτο μέρος του δρόμου που ανήκε στη δικαιοδοσία του.

Ερωτάσθε:

Υπάρχει βούληση τα Κουρουκλάτα να αποκτήσουν ασφαλή προσβασιμότητα από και προς το χωριό αλλά και να ολοκληρωθεί η σύνδεση αυτού με την επαρχιακή οδό Αργοστολίου – Φισκάρδου;

Πιστεύουμε ότι πλέον, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια καμία δικαιολογία δεν πρέπει να εμποδίσει την αποκατάσταση αυτού του δρόμου.