Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ο Δήμος Λευκάδας διοργάνωσε με εξαιρετικά αποτελέσματα τον Παλλευκάδιο Εθελοντικό Καθαρισμό την Κυριακή 31 Μαΐου.  Από τις 7:30 πμ. ομάδες πολιτών προσήλθαν στο Διοικητήριο για να τους ανατεθούν περιοχές καθαρισμού και να παραλάβουν σακούλες, γάντια και νερό.

Ανάλογες δράσεις καθαρισμού έγιναν και στα υπόλοιπα χωριά της Λευκάδας καθώς και στον Κάλαμο, υπό την καθοδήγηση των τοπικών προέδρων.  Σε κάποια χωριά οι δράσεις καθαρισμού ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 30/5.

Οι εθελοντές ξεκίνησαν με χαρά και όρεξη την περισυλλογή των σκουπιδιών από παραλίες, δρόμους και πλατείες, έως τις 11 π.μ. όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν εξαιτίας της βροχής. Ο τελικός απολογισμός έδειξε πως ο τόπος μας απαλλάχθηκε από  4,65 τόνους  απορριμμάτων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν το χρόνο τους και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, τους ευαισθητοποιημένους προς το περιβάλλον ενεργούς πολίτες, τους φορείς και συλλόγους  που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια, την ΚΟΡΠΗ για την γενναιόδωρη δωρεά νερών για τους εθελοντές, καθώς και όλους όσοι δήλωσαν την στήριξή τους στο εγχείρημα αυτό.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει παράδειγμα για κάθε μελλοντική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο δήμο μας και όντας η αφετηρία μιας σειράς παρόμοιων δράσεων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ