Ξεκινούν στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις, μετά από αυτή τη δύσκολη χρονιά για τους υποχηφίους, αφού για περίπου δύο μήνες -λόγω της καραντίνας- δεν πήγαιναν στο σχολείο και το φροντιστήριο.

Μετά την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας τα συνολικά μόρια προκύπτουν από τον μέσο όρο των βαθμών στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα, πολλαπλασιαζόμενο επί 1.000. Ο αντίκτυπος αυτής της αλλαγή στις Πανελλαδικές 2020, αναλύθηκε από τον μαθηματικό – σύμβουλο σταδιοδρομίας κ. Στράτο Στρατηγάκη.

Πλέον, δεν υπάρχουν μαθήματα που δίνουν περισσότερα μόρια, όπως υπήρχαν μέχρι και το 2019 τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Έτσι κάθε μάθημα δίνει τώρα 250 μόρια σε αντίθεση με το 2019, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

ΜΟΡΙΑ

Η αλλαγή θα επηρεάσει το συνολικό αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2020, αφού δεν γράφουν σε όλα τα μαθήματα τον ίδιο βαθμό. “Αν, δηλαδή, ένας υποψήφιος έγραφε και στα 4 μαθήματα 15, τότε θα συγκέντρωνε 15.000 μόρια είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη” διευκρινίζει ο κ. Στρατηγάκης, μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται τέσσερα παραδείγματα που δείχνουν τη διαφοροποίηση των μορίων ανάλογα με τις επιδόσεις των υποψηφίων:

ΜΟΡΙΑ

Πηγή: naftemporiki.gr