ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΙΜΗ  &  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ!

Μετά τα υποκριτικά «χειροκροτήματα» της κυβέρνησης στους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες», μετά τα «διαγγέλματα»  και τα «παρακάλια» του Υπουργού υγείας προς τους άνεργους γιατρούς όλης της χώρας να καταθέσουν τα χαρτιά τους για προσλήψεις…. με ημερομηνία λήξης στα νοσοκομεία, ήρθε η ώρα του λογαριασμού… για τους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Την Πέμπτη απολύεται ένας Γυναικολόγος γιατρός του νοσοκομείου και πετιέται στις λίστες της ανεργίας μαζί με χιλιάδες άλλες απολύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, μπροστά και στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση και βαθιά ύφεση στην οικονομία. Μετά από λίγες μέρες θα ακολουθήσει η απόλυση του μοναδικού Ουρολόγου του νοσοκομείου, αρχίζοντας  έτσι ο χορός των απολύσεων των συμβασιούχων υγειονομικών!!

Θυμίζουμε στην Διοίκηση του νοσοκομείου, στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο, ότι  ο συγκεκριμένος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, συνέβαλλε στην ανασυγκρότηση και ουσιαστικά στην επαναλειτουργία της κλινικής, όταν πριν από τρία χρόνια δεν γίνονταν ούτε ένας τοκετός στο νοσοκομείο, ούτε μια γυναικολογική επέμβαση λόγω έλλειψης κυρίως  ιατρικού προσωπικού.  Για την προσφορά του αυτή «επιβραβεύεται»  με το ραβασάκι της απόλυσης! 

Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους νέους  επιστήμονες της χώρας. Με  αυτόν τον τρόπο  βάζει στον «πάγο» την επιστημονική γνώση και την πολύτιμη εργασιακή εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τι και αν μέχρι  το τέλος του χρόνου συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής της Γυναικολογικής-Μαιευτικής κλινικής και το νοσοκομείο θα μείνει με δύο επικουρικούς Γυναικολόγους.!!

Τι και αν στο νοσοκομείο υπηρετούν ΜΟΝΟ 17 μόνιμοι γιατροί και 16 επικουρικοί, όταν οι οργανικές θέσεις σύμφωνα με τον παλιό οργανισμό  του νοσοκομείου  είναι 45 και οι  ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το νέο οργανισμό του νοσοκομείου είναι  τουλάχιστον 66, όπως προτάθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση πριν από ένα χρόνο  με αφορμή την μετέγκαταστασή μας  στο νέο κτήριο του νοσοκομείου!!

Τι και αν οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν εξαντληθεί από την υπερεφημέρευση, όταν πραγματοποιούν  11 και  13  εφημερίες το μήνα. Τι και αν στο νοσοκομείο μας, αλλά και γενικά  στα νοσοκομεία της  περιφέρειας,  οι  πολλές εφημερίες των γιατρών εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων , αποτελούν ένα ακόμη αποτρεπτικό παράγοντα για να έρθουν να εργαστούν.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση. Εξάλλου σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υγείας  κ. Κοντοζαμάνη, «έγιναν περισσότερες προσλήψεις από αυτές που χρειαζόταν το Δημόσιο Σύστημα».

Ποιόν κοροϊδεύει η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;  «Kοκορεύονται» για τις προσλήψεις ελάχιστων συμβασιούχων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όταν λείπουν 30.000 υγειονομικοί στα νοσοκομεία και από αυτούς οι 6.500 είναι γιατροί, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία!!

Όταν στο  νοσοκομείο Λευκάδας όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαν ΜΟΝΟ τρεις  συμβασιούχοι και ένας  μόνιμος  γιατρός και έφυγαν με συνταξιοδοτήσεις- μετακινήσεις-αποχωρήσεις,  τέσσερις ΜΟΝΙΜΟΙ  γιατροί και ένας συμβασιούχος.

Όταν το νοσοκομείο Λευκάδας έχει μείνει με μια Αναισθησιολόγο και μια Νεφρολόγο πάνω από ένα χρόνο. Όταν δεν υπάρχει Οφθαλμίατρος από τις αρχές του χρόνου. Όταν το νοσοκομείο δεν έχει Ωτορινολαρυγγολόγο και Οδοντίατρο εδώ και χρόνια  και ο λαός της Λευκάδας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη καταφεύγοντας στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Όταν η Παθολογική κλινική έχει μόνο  δύο μόνιμους γιατρούς  και μια επικουρική γιατρό , οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης από την κούραση και την εξάντληση!!   Κατάσταση που το τελευταίο διάστημα  έχει επιδεινωθεί  ακόμη περισσότερο, μιας και η επικουρική γιατρός  βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Και αυτή η  Κυβέρνηση υπηρετεί την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που αντιμετωπίζει την Υγεία, ως «κόστος» που πρέπει να απαλλαγεί,  ως «εμπόρευμα» που πρέπει να αγοράζεται και να πουλιέται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. Προωθούν νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με διεύρυνση των ΣΔΙΤ. Και σε αυτά τα νοσοκομεία- επιχειρήσεις, Δεν ΧΩΡΑΕΙ  μόνιμη και σταθερή δουλειά.  Προσπαθούν να μας επιβάλλουν ότι η Υγεία και η Ασφάλεια είναι ατομική μας ευθύνη και όχι ευθύνη του Κράτους απέναντι στο λαό.

Απαιτούμε:

  • Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δεν περισσεύει κανείς. Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να γίνουν χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στα  δημόσια νοσοκομεία και στις πρωτοβάθμιες δομές  υγείας  που στενάζουν από τις ελλείψεις.
  • Να προχωρήσει ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό.
  • Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν Υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης

 Αρκετά πληρώσαμε και την κρίση & την ανάπτυξή τους

λαός & εργαζόμενοι δεν μπορούν   θα πληρώσουν άλλο !

Να πληρώσουν τώρα οι έχοντες και η άρχουσα τάξη

——————————————————–

ΟΛΟΙ   ΣΤΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   &  ΣΤΗΝ   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΤΕΤΑΡΤΗ  27  ΜΑΗ  ΩΡΑ 1:00μμ

Το  ΔΣ