ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  13  ΜΑΗ 11πμ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1Ο ΒΑΘΜΙΑΣ & 20 ΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών  μας δεν παίζουμε !

Όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας, μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε τη διασφάλιση των αναγκαίων όρων υγιεινής και ασφάλειας  για την επαναλειτουργία των σχολείων !!!

Είναι ώρα τώρα η  κυβέρνηση να σταματήσει να προβάλλει την «ατομική ευθύνη» και να αναλάβει τη δική της ευθύνη, για την προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Να διασφαλίσει  ισότιμους όρους μόρφωσης και προστασίας της υγείας για όλους. Να σταματήσει να μεταφέρει   το κόστος και την ευθύνη στους γονείς και μαθητές.

Όλοι μας έχουμε αντίληψη της άσχημης πραγματικότητας που επικρατεί στα σχολεία μας!!!

Όλοι γνωρίζουμε τις εγκληματικές περικοπές στη δημόσια Παιδεία. Όλοι γνωρίζουμε την  έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία, τις ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κτλ.

Με αυτά τα χρόνια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα  το «αντιεκπαιδευτικό»  νομοσχέδιο έκτρωμα  για την παιδεία!

Σαν τον «κλέφτη», με κλειστά σχολεία και εν μέσω πανδημίας, παίρνοντας μαθήματα από τους προκατόχους της, η κυβέρνηση αναβαθμίζει το αντιεκπαιδευτικό της έργο. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εχθρικό , άνισο και ταξικό  για  τις ανάγκες μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών.

Το σχολείο μεταμορφώνεται σε  εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο με την Τράπεζα Θεμάτων.

Η γενική μόρφωση στο Λύκειο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, στο βωμό της βαθμολογίας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήδη από την Α’ Λυκείου.

Η εισαγωγή «δεξιοτήτων» καθιστά το νέο σχολείο της κυβέρνησης ως κέντρο αποσπασματικής γνώσης.

Αυξάνεται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα στους 26 σε Δημοτικό  και Νηπιαγωγείο  αντί να προχωρήσει  η κυβέρνηση στη μείωσή τους  εν’ μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοιού για την αποφυγή συγχρωτισμού   αλλά και για  παιδαγωγικούς λόγους.

Απαράδεκτη είναι επίσης η καθιέρωση  ορίου ηλικίας 17 χρονών για εγγραφή στα ΕΠΑΛ σπρώχνοντας έτσι πελατεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ.

Η επικίνδυνη  «τροπολογία» που μετατρέπει το σχολικό μάθημα σε ριάλιτι να επιστραφεί πίσω ως απαράδεκτη !

Η σχολική ζωή των παιδιών μας δεν είναι ριάλιτι και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί το μάθημα στα σχολεία σε τηλεοπτικό σόου.  Η «τροπολογία» του Υπουργείου Παιδείας σε άσχετο νομοσχέδιο παραβιάζει κατάφωρα τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και εκπαιδευτικών  και δεν βασίζεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο !!!

Το μέτρο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμιά δικλείδα ασφαλείας  ότι δεν θα  καταγράφεται και δεν θα  μαγνητοσκοπείται το μάθημα  εφόσον δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Το μέτρο αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τους εκπαιδευτικούς… και στην πορεία για όλους τους εργαζόμενους  και αφήνει τα παιδιά μας ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή» !!!

Οργανώνουμε  τον  αγώνα μας   γονείς,  μαθητές   και    εκπαιδευτικοί, ενάντια   στα   σχέδια   της   κυβέρνησης.

Το  ΔΣ